Музика

Френски цигански суинг с Para Hot Jazz

За последен път тази година музикантите гостуват на Студио 5

Френски цигански суинг с Para Hot Jazz

 

◊ ПОКАНА

Френският цигански суинг ще сгорещи София за последен път тази година. На 1 декември – първата неделя от месеца – музикантите от Para Hot Jazz ще превземат сърцата на публиката! Музикалното пътешествие ще ви върне към Париж от средата на ХХ век и към огнената музика на Джанго Рейнхард и Стефан Грапели. Срещата е в 18.30 часа на гара Студио 5. Ако френската култура Ви вълнува – не пропускайте да отбележите това събитие в календара си и в първата неделя на декември (1-ви) да се потопите в музикалната атмосфера на Франция, пресъздадена от Влади Михайлов (виола), Димитър Благоев (китара), Борислав Илиев (китара) и Димитър Карамфилов (контрабас)!

Харесайте и страниците на организатора и музикантите – Partymusic.bg и Para Hot Jazz - за да научите повече за тях и културата, която представляват!

Para Hot Jazz е квартет, изпълняващ френски джипси суинг. Виола, китара, тамбура и контрабас пресъздават джазовата сцена на Европа от първата половина на ХХ в. Танцувална музика, вдъхновена от бащите на този стил – Джанго Рейнхард и Стефан Грапели.

Стилът jazz manouche, swing manouche, gypsy jazz или в свободен превод френски цигански джаз е музика, възникнала във Франция през 30-те години на миналия век. Вдъхновена от емоцията на Джанго Рейнхард и финеса на Стефан Грапели, тя има милиони почитатели до днес.

Местата са ограничени – направете резервация на тел: 0887 934 335 (след 14 ч.)
Билет може да закупите онлайн в мрежата на bilet.bg.

Неделя, 1 декември
Вратите са отворени от 18.30 часа
Начало на живата музика – 19 часа.
Вход 15 лв.

* * *
Преди да закупите билет, резервирайте седящи места на тел. 0887 934 335 (от вторник до неделя след 14:00 ч.)

 

Автор:
Влади Михайлов
Публикация:
19.11.2019 г. 12:10
Посетено:
1038
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/30493-frenski-tsiganski-suing-s-para-hot-jazz