Музика

Авторски концерт на Васил Спасов

14 ноември 2019, 19:30 ч., Първо студио на Българското национално радио

Авторски концерт на Васил Спасов

 

◊ ПОКАНА

На 14 ноември Биг бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев, ще представи авторски концерт на Васил Спасов - един от най-ярките джаз музиканти.

От дебюта си през 1988 на сцената на ХII международна джаз среща, като солист в проекта на проф. Симеон Щерев, до днес Васил Спасов изгражда внушителна репутация на изпълнител и композитор. Известен е като лидер и съмишленик в редица проекти. Понастоящем е пианист на авторския си състав „Фънкалеро“, във формáта на „Михаил Йосифов секстет“, групата „Дивото зове“ в тандем с певицата Милица Гладнишка и „Романено проджект“. На сцената си партнира с Теодоси Стойков, Антони Дончев, Христо Йоцов, Георги Дончев, Теодосий Спасов, Петър Славов, Стоян Янкулов и други български и чуждестранни музиканти.

Участник е на филмовия фестивал в Кан, Франция, 2011, присъства в програмите на редица фестивали и клубове в САЩ, Италия, Австрия, Германия, Белгия, Румъния, Гърция, Сърбия, Кувейт, Китай и др. В България е постоянен гост на джаз-фестивалите в София - A to Jazz, Русе, Варна, Бургас, Благоевград, Велико Търново, Пловдивски джаз вечери, Фортисимо Фест, Аполония, Джаз фест Перелик, Джаз на колела и други. Пише аранжименти за Биг бенда на БНР, струнния оркестър AGBU – София под ръководството на Бедрос Папазян, Фестивалния оркестър със солист Веселин Пантелеев – Ешкенази под диригентската палка на Максим Ешкенази и др.

Не пропускайте да чуете неговата музика – романтична и възпламеняваща и да се насладите на виртуозните му изпълнителски умения на 14 ноември от 19:30 часа в Първо студио на БНР!

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков“ №4), на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн в мрежите на ticketsbg.com и eventim.bg

Автор: БНР
13.11.2019 г. 13:56
Посетено: 1172
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/30462-avtorski-kontsert-na-vasil-spasov