Музика

Камерата Концертгебау и Кварто Квартет заедно

Кралските Концертгебау музиканти и Кварто Квартет с музика от Бах и Менделсон

Камерата Концертгебау и Кварто Квартет заедно

 

◊ СЪБИТИЕТО

Музикантите от Кварто Квартет и Софийската филхармония ще бъдат домакини на елитния камерен състав Камерата RCO на 25 октомври от 19.00 ч. в Концертна зала "България".

Гостуващият ансамбъл е създаден от членове на известния Амстердамски Кралски Концертгебау оркестър (RCO), за да изпълнява камерна музика в множество музикални формации от дует до малък камерен оркестър. Camerata RCO е млад ансамбъл, основан с идеята да разшири за музикантите палитрата от оркестрови изживявания в посока царството на камерната музика. Специален акцент в репертоара на състава е поставен върху класическите и романтични произведения за духови и струнни инструменти. За музикантите от Камерата RCO е също от изключителна важност да поддържат динамични взаимоотношения с композитори от своето съвремие. Любопитен факт е, че музикалните инструменти на членове на Camerata датират от ХVI-XVII век, което също допринася за уникалността и красотата на техните изпълнения.

Музикантите от Кралския Концертгебау оркестър, Quarto Quartet и Софийска филхармония за първи път ще се съберат заедно в името на музиката.

Програмата на 25 октомври е посветена на някои от най-красивите произведения от Меделсон и Бах. Специален гост за този проект ще бъде известната българска флейтистка и солист на Софийската Филхармония Кремена Ачева. Тя ще изпълни соловата партия на флейта в петия Бранденбургски концерт от Й. С. Бах. Съвсем заслужено, музикантите от забележителния български камерен състав Кварто Квартет се чувстват достойни домакини на артистите от Camerata RCO. Като идея, концепция и сценично съпреживяване на музикалното битие, двата камерни състава притежават изключително сходство. Този предстоящ концерт обещава да бъде уникално изживяване, безспорна наслада за сетивата, съчетала в едно музиканти от един от водещите симфонични състави в света и нашите звездни музиканти от Кварто.

Абсолютната любов към музиката е водещата сила, която кара музикантите от Camerata RCO да отделят време от натоварените си графици като членове на един от най-големите оркестри в света, признат за културен символ на Европа, за да се представят заедно по покана на изключителните музиканти от Кварто Квартет на 25 октомври в София.

В програмата:

Bach - Brandenburg concerto No.5

Bach - Cantata "Weichet nur" BWV 202

Bellini - Cavatina di Giulietta

Mendelssohn - String Octet

 

Билети - на касите на Зала България и в електронната мрежа

 

http://www.camerata-rco.com/media

http://www.quartoquartet.com

Автор:
Деница Димитрова
Публикация:
24.09.2019 г. 11:14
Посетено:
1133
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/30176-kamerata-kontsertgebau-i-kvarto-kvartet-zaedno