Музика

Известни музиканти пеят в памет на Тодор Колев

Концертът е в София на 31 август

Известни музиканти пеят в памет на Тодор Колев

 

◊ В ПАМЕТ НА ТОДОР КОЛЕВ

Известни български музиканти се включват в концерт-трибют в памет на актьора и музикант Тодор Колев, който щеше да навърши 80 години на 26 август. Вечерта с песните на Тодор Колев е на 31 август от 20:00 ч. в "Маймунарника" в Борисовата градина в София.

Вокалисти ще бъдат Ясен Зердев, Димо от P.I.F., Людмила Дяковска, Ерол от "Уикеда", Милица Гладнишка, Прея, Сър Мата Хари, Константин Лунгов и Александър Сано.

Специално участие ще има група "Джанго Зе", която съвсем наскоро, на 29 август, подгря концерта на популярната сръбска група "SARS" на стадион "Юнак" в София.

Музикантът Ясен Зердев споделя спомен как преди години на един от концертите с песните на известния актьор в клуба се появява самият Тодор Колев, а публиката замлъква и започва да го аплодира.

Въпреки че най-голяма популярност Тодор Колев получава с ролите си в емблематични български филми от миналото като „Двойникът“, „Господин за един ден“, „Опасен чар“, любими остават и неговите песни като "Фалшив герой", "Жалба за младост", "Песен за любимия град", "Автобиография" и др.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
30.08.2019 г. 13:07
Посетено:
1671
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/30094-izvestni-muzikanti-peyat-v-pamet-na-todor-kolev