Музика

Международен майсторски клас в София на клавирно дуо Генова - Димитров

10-16 юли 2019, Национално музикално училище „Любомир Пипков”

Международен майсторски клас в София на клавирно дуо Генова - Димитров

 

◊ СЪБИТИЕТО

Световноизвестното клавирно дуо Аглика Генова – Любен Димитров провежда майсторски клас за клавирни дуа и соло пианисти от 10 до 16 юли в София, в Националното музикално училище „Любомир Пипков”. До момента за участие са се записали седем  дуа от Полша, Украйна, Италия, Русия, Румъния Испания и Китай.

Софийският летен майсторски клас (SOFSMC) има за цел да предложи на младите пианисти вдъхновение от работата с носителите на наградите ECHO CLASSIC Генова - Димитров, за да се усъвършенстват уменията им във всеки аспект на тяхното изкуство и да представят постиженията си на заинтересованата културна общественост в една от най-жизнените европейски столици - София.

Майсторският клас е насочен към професионални пианисти, студенти и докторанти, преподаватели по пиано, както и към напреднали ученици от средните училища и гимназии. Участниците в клавирните дуа могат да избират да работят творби за две пиана или едно пиано на четири ръце. Ръководен от преподавателите по клавирно дуо в Университета по музика в Хановер, международният майсторският клас в София дава възможност на младите музиканти да получат разнообразни и обогатяващи познания за изучавания репертоар, задълбочаване на техническите и музикални аспекти и обмяна на опит с други колеги. Уроците  по време на майсторския клас ще подготвят младите пианисти за конкурси, рецитали, изпити, концертни изпълнения и др.

Софийският летен майсторски клас (SOFSMC) предлага Ден на отворените врати” с вход свободен на 16 юли в зала 1, етаж 3 в НМУ ”Л. Пипков”. Това е уникална възможност за обмяна на идеи и опит между участниците, в присъствието на журналисти и публика, изкушена от тайните на клавирното изкуство. 

Автор:
Юлияна Караатанасова
Публикация:
25.06.2019 г. 14:39
Етикети:
музикаДен на отворените вратиСофияпианомайсторски клас
Софийски летен майсторски клас клавирни дуа
НМУ ”Л. Пипков”
клавирно дуо Аглика Генова – Любен Димитров
Посетено:
1157
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/29919-mezhdunaroden-maystorski-klas-v-sofiya-na-klavirno-duo-genova-dimitrov