Музика

Гостува един от пионерите на хаус музиката - Дейв Сиймън

Global Underground на 10

Гостува един от пионерите на хаус музиката - Дейв Сиймън


◊ СЪБИТИЕТО

Global Underground празнува десетия си рожден ден в Ялта клуб.

Специално за събитието в България пристига Дейв Сиймън


◊ ПОВЕЧЕ

Един от водещите световни лейбъли - Global Underground избра Ялта клуб, за да отпразнува подобаващо своята 10-та годишнина. Столичното топ заведение, бе един от 10-те селектирани клуба в света, получили привилегията да се включат в световния купон за юбилея на лейбъла.

“Global Underground на 10” в България ще се чества предстоящия петък, 10 ноември. Специално за събитието в София пристига един от пионерите на хаус музиката - Дейв Сиймън (Dave Seaman).

Дейв Сиймън ще покачи адреналина на феновете на електронния саунд малко след полунощ, когато ще застане зад пулта в Ялта клуб. Предстоящата визита на един от най-търсените и провокативни диджеи е първата по рода си в нашата страна.

Самият Дейв Сиймън гради своята музикална кариера вече повече от 25 години. Работил е с едни от най-популярните и талантливи музиканти на планетата, между които Ю Ту, Дейвид Бауи, Майкъл Джексън, Кайли Миноуг и редица други. Има миксирани над 20 компилации за култовите Global Underground u Renaissance, изявява се и като главно действащо лице в развитието на независимите денс лейбъли Stress Records u Audio Therapy. В професионалната си кариера е записал и изяви като модел на марката Levi’s в Япония, както и промотирането на различни телевизионни програми за BBC. Дейв Сиймън е и човекът, който превръща Mixmag в библията на клубните фенове.

Сиймън е роден и израснал в Лийдс. Като начинаещ диджей и член на DMC, печели пътуване до Ню-Йорк за New Music Seminar – най-важната конференция за бранша по това време. Веднага е забелязан от корифеите в индустрията и получава предложение да стане редактор на Mixmag. Скоро Дейв приема и първите предложения да пуска в известни клубове и заведения.

„Първата седмица беше странна. На дансинга имаше група от рейвъри, а на бара беше пълно с фенове на Сток сити с фланелки и пеещи футболни песни. За около месец цялата тази тълпа от фенове се изнесе и мястото започна да става модно” – разказва Дейв.

Следват съвместни проекти с Пет Шоп Бойс, Кайли Миноуг и редица други знаменитости. В края на 90-те Дейв полага началото на собствен ъндърграунд лейбъл Audio Therapy. Лейбълът покрива широка гама от денс музика, електро, брейкбийт, прогресив. Освен продуцирането на нови имена в музикалния бранш, Audio Therapy работи и с утвърдени имена като Paul Jackson, Tone Depth, Killahurtz u Oliver Moldan. Под името Audio Therapy се ражда и последния студиен проект на Дейв Сиймън – Group Therapy – едно партньорско начинание с Chad Jackson u Stel. Този проект дава като резултат два сингъла My own Worst Enemy u Faith again, и още един в процес на завършване заедно с няколко ремикса за Tears for Fears, Gabriel & Dresden, Starsailor, Bedrock u Hybrid.

Наскоро Дейв Сиймън реализира и последния си амбициозен проект Therapy Sessions 3. Парчета от него със сигурност ще бъдат включени в сета на Сиймън този петък, 10 ноември.


◊ АНОНС

. Клуб Ялта ще продължи да радва своите почитатели с едни от най-добрите и най-актуални диджеи и следващия петък, 17 ноември, когато зад пулта ще застане легендата Том Нови (Tom Novi).

. Междувременно на 11 ноември столичният топ клуб ще организира второто по рода Disco парти. Запазена марка на вечерта ще бъде специално подбран диско декор, диско атмосфера и диско дрес код. По традиция съботната вечер ще бъде озвучена от едни от най-популярните диско, поп и хаус парчета.
Автор:
Петя Рачева
Публикация:
07.11.2006 г. 14:43
Етикети:
Посетено:
774
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/2990-gostuva-edin-ot-pionerite-na-haus-muzikata-deyv-siyman