Музика

Оркестърът за народна музика на БНР и ансамбъл „Филип Кутев" ще почетат юбилея на Георги Андреев

Концерт на 23 май от 19.30 ч. в Първо студио на БНР

Оркестърът за народна музика на БНР и ансамбъл „Филип Кутев" ще почетат юбилея на Георги Андреев

 

◊ ПОКАНА

Оркестърът за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов и Оркестърът на НФА „Филип Кутев" за първи път в своята история ще свирят заедно в чест на 50-годишнината на Георги Андреев на 23 май, четвъртък, от 19.30 ч. в Първо студио на БНР.

В концерта „Момина луна" ще прозвучат познати и премиерни произведения на световноизвестния музикант. Специално участие ще вземат солистите и хорът на ансамбъл „Филип Кутев".

Маестро Георги Андреев е композитор, диригент и гъдулар. Създател е на над 400 песни и пиеси за оркестър, хор и солисти. Произведенията му са белязани от фолклора, заредени с много енергия и с мащабно и експресивно звучене. Свирил е с музиканти като Робърт Плат и Найджъл Кенеди. Носител е на много награди за композиция. От 2000 г. е главен диригент на Националния ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев".

 

* * *

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул."Драган Цанков" №4).

Автор:
БНР
Публикация:
22.05.2019 г. 12:32
Посетено:
1067
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/29696-orkestarat-za-narodna-muzika-na-bnr-i-ansambal-filip-kutev-shte-pochetat-yubileya-na-georgi-andreev