Музика

Клавирно матине с Марио Ангелов на 12 май в Първо студио на БНР

В програмата: творби от Хайдн, Бах, Моцарт, Бетовен, Шнитке

Клавирно матине с Марио Ангелов на 12 май в Първо студио на БНР

 

◊ ПОКАНА

Рецитал на пианиста Марио Ангелов ще зарадва почитателите на класическата музика в неделя, 12 май, от 12.00 ч. в Първо студио на БНР. Входът за клавирното матине е с покани, които можете да получите на входа на Българското национално радио преди концерта.

Марио Ангелов ще изпълни познати и обичани произведения за пиано: Соната от Хайдн, Прелюд и Фуга от Бах, Соната KV 545 от Моцарт, Хроматична фантазия и Фуга от Бах, и Соната оп. 13 от Бетовен. В Първо студио на БНР Марио Ангелов ще изпълни и своя преработка за соло пиано на Фуга из Сюита в старинен стил за цигулка и пиано от Алфред Шнитке. Дни по-късно, на 17 май в зала „България“, Ангелов ще солира и в Сюита из музиката на филма „Мъртви души“ на Шнитке в концерта на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин.

Музикант с брилянтна техника и стилна интерпретация, Марио Ангелов е търсен участник в престижни национални фестивали и на международните сцени. Дългогодишен пианист в Симфоничния оркестър на БНР, Ангелов е изпълнител с безброй студийни записи във всякакви формати, а репертоарът му включва произведения от барока до музика на ХХ в.

 

Автор: БНР
10.05.2019 г. 13:04
Посетено: 376
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/29602-klavirno-matine-s-mario-angelov-na-12-may-v-parvo-studio-na-bnr