Музика

Сара Брайтман идва в България тази есен

Концертът ще бъде в Зала 1 на НДК

Сара Брайтман идва в България тази есен

 

◊ ИЗПЪЛНИТЕЛКАТА НА „TIME TO SAY GOODBYE” ЩЕ ИЗНЕСЕ КОНЦЕРТ В СОФИЯ

Сара Брайтман включи България в своето световно турне “HYMN: Sarah Brightman In Concert”. Турнето започна през 2018 г., а певицата ще изнесе над 125 концерта на пет континента. Концертът на Сара Брайтман у нас ще бъде на 20 октомври 2019 г. в Зала 1 на НДК в София.

Заглавието на турнето идва от името на петнадесетия й студиен албум - “HYMN”. Мистичното и извисено звучене на новия албум е подчертано с едноименната песен – написана от английската прогресив рок банда “Barclay James Harvest”. В албума присъстват песни и на други модерни композитори като Eric Whitacre (“Fly To Paradise”), японската суперзвезда, музикант и композитор Yoshiki (“Miracle”), и немския DJ Paul Kalkbrenner (“Sky and Sand”). Включена е и нова интерпретация на култовия дует на Брайтман с Андреа Бочели “Time To Say Goodbye” с нов текст, който самата тя е написала, за първи път изпят на английски.

Сара Брайтман е известна със своя диапазон от три октави. Тя има над 30 милиона продажби по целия свят и е носител на повече от 180 златни и платинени награди в над 40 държави. Тя е известна и с запомнящото се участие във “Фантомът на операта”, а дуетът й с Бочели „Time To Say Goodbye” се превръща в международен успех.

Билетите за концерта на Сара Брайтман са на цени от 70 до 150 лв. и могат да се закупят в мрежата на “Ивентим”.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
30.04.2019 г. 22:18
Посетено:
1252
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/29533-sara-braytman-idva-v-balgariya-tazi-esen