Музика

Артистичният месец май започва с концерт на Лени Кравиц

Концертът е в зала "Арена Армеец" в София

Артистичният месец май започва с концерт на Лени Кравиц

 

◊ ЛЕНИ КРАВИЦ В СОФИЯ

Остават броени дни до концерта на Лени Кравиц в София. Музикалното събитие е на 4 май в зала "Арена Армеец" в София.

На 7 септември 2018 г. на пазара излезе единадесетият студиен албум на американската суперзвезда – "Raise Vibration". С подкрепата на дългогодишния си приятел и сътрудник китаристът Craig Ross, който също участва в създаването на албума, Лени Кравиц сам продуцира и изпълнява всичко -  китара, бас, барабани и пиано, бонго, камбанки, клавишни инструменти и синтезатори, ситар, калимба и други.

Заедно с издаването на албума, Лени Кравиц стартира и третата част от световното си турне за 2018 г., което продължава и тази година в Европа.

Билетите за концерта на Лени Кравиц са на цени от 60 до 140 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на "Ивентим".

 

◊ КОЙ Е ЛЕНИ КРАВИЦ

Вдъхновен от соул, рок и фънк звученето на 60-те и 70-те години, музикантът, композитор и продуцент Лени Кравиц е носител на 4 поредни награди "Грами". Поставя рекорд за най-много спечелени награди в категория „Най-добро мъжко вокално рок изпълнение“.

От издаването на първия албум на Лени Кравиц "Let Love Rule" през 1989 до днес, музикантът има над 40 милиона продажби по целия свят. Той е работил заедно с музикални икони като Madonna, Aerosmith, Prince, David Bowie и Mick Jagger, както и с млади звезди като Jay Z, Drake, Avicii и Alicia Keys.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
22.04.2019 г. 15:34
Посетено:
972
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/29484-artistichniyat-mesets-may-zapochva-s-kontsert-na-leni-kravits