Музика

Великденски концерт "Ангелски гласове" - докосване до Божественото

20 април 2019, 19.00 ч., Централен военен клуб, София

Великденски концерт "Ангелски гласове" - докосване до Божественото

 

◊ ПОКАНА

Великденски концерт „Ангелски гласове"

Концертът, в който източните мотиви срещат оперната класика в Златните шедьоври на Православната песен.

С участието на: Българска хорова капела „Георги Робев", със солисти: Деница Серафим и Пламен Папазиков; 
Диригент: Нели Трошева

В програмата:  Образци на музикалната класика и Ренесанс, църковно-славянски песнопения за соло и хор от репертоара на Никола Гюзелев и Борис Христов от български и руски автори със солист Пламен Папазиков (солист на Софийската Опера и Оперния театър в Барселона, Испания)

В допълнение, екзотичната етно-изпълнителка Деница Серафим ще представи визията си за женския глас и неговата автентичност в източните мотиви на старо-византийските песнопения от Девети век.

Публиката ще се наслади на класически, плътен и нежен хоров звук на големи и камерни хорови формации, на едно висше музикално преживяване, което ни извисява над ежедневието и се докосва до Божественото.

Всяко произведение ще бъде предварително представено на публиката с кратка история и любопитни факти около написването му. Кулминация на концерта ще бъде изпълнение заедно с публиката. Една от любимите български песни "Хубава си моя горо" ще повдигне духа, а аудиторията ще има шанса за неповторимото изживяване да участва в процеса на правенето на изкуство.

Целта на изпълнителите и организаторите на „Ангелски гласове" е да покажат на широката аудитория, че в християнските песнопения на Православната църква и Класическата музика можем да открием релаксация и покой, можем да открием музика и слово, които извисяват Духа.

Концертът ще започне с Богородичното песнопение "Возбранной воеводе" в съпричастие на трагедията в Катедралата Нотр Дам.

20 април 2019, 19.00 ч., Централен военен клуб, София

Заповядайте!

 

Билети: https://epaygo.bg/2601078914  

Автор:
Публикация:
19.04.2019 г. 11:32
Етикети:
Нели ТрошеваДеница Серафим
Пламен Папазиков
Българска хорова капела „Георги Робев"
Великденски концерт „Ангелски гласове
Посетено:
1036
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/29475-velikdenski-kontsert-angelski-glasove-dokosvane-do-bozhestvenoto