Музика

Оркестърът за народна музика на БНР представя "Ритъмът на Балканите"

Концерт на 18 април от 19:30 часа в Първо студио на Националното радио

Оркестърът за народна музика на БНР представя "Ритъмът на Балканите"

 

◊ ПОКАНА

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов ще представи шестото издание на най-успешния си проект „Ритъмът на Балканите" на 18 април, четвъртък, от 19:30 часа в Първо студио на Националното радио. Емоционален, пъстър и вдъхновяващ, този фолклорен празник надскача граници и прехвърля музикални мостове над тях. За този проект Оркестърът за народна музика на БНР стана носител на наградата на Столична община за 2018 г. за принос към фолклорните и сценични изкуства.

Специални гости на оркестъра тази година ще бъдат виртуози от съседните страни: цимбалистът Лорен-Мариан Стан от Румъния, цигуларят Кириакос Гувентас от Гърция, тромпетистът Джамбо Агушев от Македония и една от най-големите звезди на съвременната българска музикална сцена – акордеонистът Петър Ралчев. Виртуозите от Оркестъра за народна музика на БНР ще изпълнят специално написаната за проекта пиеса „Балкански игри" на маестро Димитър Христов и най-обичаните от публиката емблематични произведения. 

*

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул."Драган Цанков" №4), на касата на „Кантус Фирмус" в зала „България" и онлайн на ticketsbg.com и eventim.bg.

Вход свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров", специалност „Музика" към СУ, катедра „Музика" към НБУ и АМТИИ Пловдив, срещу ученическа или студентска карта!

 

Автор:
БНР
Публикация:
15.04.2019 г. 15:19
Посетено:
924
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/29438-orkestarat-za-narodna-muzika-na-bnr-predstavya-ritamat-na-balkanite