Музика

Пролетният концерт на Музикалния театър тази година е под знака на любовта

"Любовни мечти" - 9 март 2019, 19 часа, Национален музикален театър

Пролетният концерт на Музикалния театър тази година е под знака на любовта

 

◊ ПОКАНА

Заповядайте на традиционния пролетен концерт на Националния музикален театър на 9 март от 19 часа. Тази пролет той е под знака на любовта и е наречен "Любовни мечти". Публиката ще чуе любими арии, дуети и ансамбли от оперети и мюзикъли, посветени на любовта.

„Много емоции, страсти и романтика ще струят от сцената" – обещава режисьорът на спектакъла Юлия Маринова. „Красивата музика и изпълненията на артистите ще ви пренесат в един друг свят – свят на любов и мечти!"

Наред с откъси от обичаните оперети на Калман, Лехар и Щраус ще прозвучат изпълнения от мюзикълите „Фантомът на операта" и „Котки" на А. Л. Уебър, „Моята прекрасна лейди" от Фредерик Лоу, „Човекът от Ла Манча" на Мич Лий, „Кабаре" на Дж. Кендър, „Уестсайдска история" от Л. Бърнстейн, „Клетниците" от Шьонберг.

Популярни шлагери ще прозвучат в нов аранжимент и в изпълнение на солистите и оркестъра на Националния музикален театър с диригент Огнян Митонов. 

Участват: Марияна Арсенова, Илона Иванова, Людмила Козарева, Валентина Корчакова, Еделина Кънева, Олга Михайлова, Десислава Николова, Катерина Тупарова, Александър Василев, Румен Григоров, Владимир Грудков, Александър Мутафчийски, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов, Богомил Спиров.

 

Автор: Национален музикален театър
06.03.2019 г. 16:49
Посетено: 616
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/29116-proletniyat-kontsert-na-muzikalniya-teatar-tazi-godina-e-pod-znaka-na-lyubovta