Музика

Пара Хот Джаз представя: Френски цигански суинг с Ноа Клерк трио (Франция)

3 март 2019, 18:30 часа, Студио 5

Пара Хот Джаз представя: Френски цигански суинг с Ноа Клерк трио (Франция)

 

◊ ПОКАНА

Горещата суинг команда Пара Хот Джаз има удоволствието да представи на българската публика звездите на френската сцена Noe Clerc Trio. Навръх Националния празник (3 март), в клуб Студио 5, френски и български музиканти ще обединят творческа енергия около традициите на двете държави. От горещия френски цигански суинг, до прочувствените мелодии на българския фолклор, артистите ще бъдат гидове на публиката през различни култури и артистични светове.

Ноа Клерк, роден през 1996 г., е френски акордеонист с много лица. След като получава дипломата си по класически акордеон в Парижката консерватория, той продължава обучението си в същата институция, откривайки същността на импровизационните стилове като джаз, френски мюзет и български фолклор. Страстта и любопитството да открива нови музикални светове го води до утвърждаването му в различни артистични среди. Търсен и желан изпълнител в най-известните френските кафета и клубове, той е също и член на престижните асоциации "Live Music Now" и "Jeunes talenents" (млади таланти).

Младият виртуоз свири в мултинационалната формация "Kosmopolitevitch Orchestar". Освен като солов артист, основното му занимание е да пише музика и аранжименти за авторския си проект "Noe Clerc Trio". Изпълнител на съвременна музика на композитори като Bruno Giner и Philippe Hurel, оперната трупа "Opera Eclate", Lynn Adib Quintet (етно джаз с елементи на сирийска музика) и групата на Medz Bazar (арменска музика).

Para Hot Jazz е български квартет, изпълняващ френски джипси суинг от 30-те и 40-те. Виола, китара, тамбура и контрабас пресъздават джазовата сцена на Европа от първата половина на ХХ в. Танцувална музика, вдъхновена от бащите на този стил – Джанго Рейнхард и Стефан Грапели.

Харесайте страниците на Partymusic.bg и на Para Hot Jazz, за да научавате за още интересни концерти!

3 март 2019, 18:30 часа, Студио 5
Вход 20 лв.
Вход за двама - 30 лв.

Резервирайте седящи места на тел. 0887 934 335 (от вторник до неделя след 14:00 ч.)

*Входът на Studio 5 e "Вход А4" на НДК

Автор:
Димитър Благоев
Публикация:
13.02.2019 г. 11:05
Посетено:
783
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/29022-para-hot-dzhaz-predstavya-frenski-tsiganski-suing-s-noa-klerk-trio-frantsiya