Музика

150 деца от цялата страна ще участват в галаконцерта на конкурса „Млади фолклорни таланти“

10 февруари 2019, Първо студио на Българското национално радио

150 деца от цялата страна ще участват в галаконцерта на конкурса „Млади фолклорни таланти“

 

◊ СЪБИТИЕТО

Над 150 деца от цяла България на възраст от 3 до 18 години ще пеят и свирят в галаконцерта на конкурса „Млади фолклорни таланти 2018“ на 10 февруари, неделя, в Първо студио на Българското национално радио. Събитието събира на една сцена лауреатите в деветнайсетото издание на конкурса на предаването "Рано в неделя" на програма „Хоризонт“ на БНР.

Водещи са обичаните певици Ива и Ева Валентинови, а на малките таланти ще акомпанират виртуозите от Оркестъра за народна музика на БНР Пейо Пеев, Ангел Димитров, Недялко Недялков и Иван Цонков. В концерта ще участват също Даниела Якова, Илия Луков, проф. Елена Огнянова, Цвета Кирилова и Петя Иванова. На сцената ще излязат млади изпълнители от музикалните училища в София, Варна, Пловдив и Котел, а гости ще бъдат малчуганите от Вокална група „Радиодеца“. Специалните награди са народна носия, микрофони, инструменти, а също и исторически карти, книги и пособия.

Конкурсът „Млади фолклорни таланти“ се организира от екипа на предаването „Рано в неделя“ на програма „Хоризонт“. Той е основан от Олга Сагаева и Даниела Якова, а от 2011 г. водещи са Ива и Ева Валентинови, които освен „гласове“ на фолклорните предавания „Музикална шарения“ и „Двуглас“ на програма “Хоризонт“, са лауреати на първото издание на конкурса. Всяка неделна сутрин от 07:30 ч. до 08:00 ч. слушателите чуват три предложения, сред които избират един победител. Победителите от изданията през 2018 г. ще участват в галаконцерта на 10 февруари, който ще бъде излъчван и на живо от 14.00 до 16.00 ч. по програма „Хоризонт“ и в интернет от платформата БИНАР.

Входът е свободен. Желаещите да присъстват трябва да бъдат на входа на Българското национално радио (бул. „Драган Цанков“ 4) в 13.30 ч.

Автор:
БНР
Публикация:
08.02.2019 г. 12:41
Посетено:
887
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/28991-150-detsa-ot-tsyalata-strana-shte-uchastvat-v-galakontserta-na-konkursa-mladi-folklorni-talanti