Музика

Моцартов празник в Зала "България"

Честит рожден ден, Моцарт! От Кварто и приятели

Моцартов празник в Зала "България"

 

◊ ПОКАНА

27 януари 2019 г. в Зала "България" от Quarto Quartet - Зимна серенада за Моцарт

В този концерт музикантите от Кварто готвят една истинска музикална игра на сцената. Всъщност, правилата на “играта” са зададени от Моцарт, а победители винаги са слушателите с по-богато въображение. Ще чуете няколко оперни арии, но написани като теми за струнни инструменти. Ще има и виртуозни каденци - изпитание за музикантите, но пък наслада за публиката.

С Вас ще бъдат фантастичните музиканти:

Quarto Quartet - Иван Пенчев (цигулка), Светлана Станчева (цигулка), Татяна Тодорова (виола) и Димитър Тенчев (виолончело)

със специалните си гости:

Иван Въгларов (цигулка), Борис Тонков (виола), Евгени Николов (цигулка), Лена Карни (контрабас) и Румяна Михайлова (тимпани)

Вечерта ще започне с Дивертименто-триото на Моцарт, симбиоза между изключителна сериозност и съвършената лекота. Това е и творбата, повлияла най-силно върху музиката на Бетовен. Следва Квинтет в сол-минор К. 516, който очарова с типично оперните теми, раздадени между отделните инструменти. Мелодии, които дълго ще останат с Вас. Финалът ще е “Вечерна серенада” за два малки състава, водени от двамата цигулари-солисти. Те ще се борят за надмощие с виртуозност, а тимпанът, както му приляга, ще въдворява ред.

Зимна серенада - Моцарт. На 27 януари в Зала "България" от 19.00 ч.

Приятно слушане и добре дошли в света на Кварто-музикантите!

Автор:
Кварто
Публикация:
22.01.2019 г. 22:53
Етикети:
Посетено:
1120
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/28907-motsartov-praznik-v-zala-balgariya