Музика

Ернан Катанео в клуб "Ялта"

Клубът празнува рожден ден с грандиозно парти

Ернан Катанео в клуб "Ялта"


◊ СЪБИТИЕТО

Предстоящия петък, 20 октомври, най-горещото парти място в столицата отново ще бъде Ялта клуб. Този път зад пулта в култовото столично заведение ще застане аржентинският диджей Ернан Катанео.

Диджеят на лято 2005, според списание “DJ”, пристига за втори път тази година в България. Последният му лайф на родна земя бе в началото на лятото, когато южноамериканецът бе специален гост на първото издание на DJ фиестата NESCAFE FRAPPE SUMMER TOUR.

Аржентинският хаус мастер ще пристигне в България в деня на партито, което е с начален час 23.00 часа. Подгряващи диджеи на Ернан Катанео в Ялта ще са резидентите на клуба Liubo Ursiny и Juan.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ДИДЖЕЯ

Ернан Катанео е определян като едно от най-значимите имена в съвременната денс музика. Сетовете му от години озвучават най-популярните клубове и фестивали, а култовите му миксове за Renaissance и Perfecto са сред най-продаваните хаус компилации на всички времена.

Роденият в Буенос Айрес Катанео израства с музиката на групи като Симпли Ред, Левъл 42 и Депеш Мод. Музикалната си кариера започва в средата на 90-те в популярния клуб Clubland в Буенос Айрес. Скоро се превръща в най-търсения диджей в региона и е поканен да миксира в ливърпулския топ клуб Cream като резидент на клуба за Южна Америка.

Следват редица участия на престижни събития и фестивали и многобройни клубни изяви в Европа и САЩ. През 2001 година Катанео атакува денс чартовете с парчето Deep Funk, превърнало се впоследствие в един от най-големите клубни хитове. Същата година печели и престижната Pacha Ibiza Award в категорията за „най-добър дебютиращ диджей".

2004 година бележи нов успех в кариерата на Катанео. Аржентинецът покорява световните денс сцени в САЩ, Европа и Азия, промотирайки неуморно чрез десетки турнета новия си Renaissance mix album.

През май тази година южноамериканецът издаде последния си амбициозен проект – Sequential. Парчета от него ще зарадват феновете на електронния саунд този петък в столичния Ялта клуб.


◊ ЕДНА ГОДИНА КЛУБ "ЯЛТА"

Ден след визитата на Ернан Катанео екипът на Ялта ще отпразнува подобаващо първия рожден ден на обновения клуб. В предварителния сценарий на събитието са записани поредица от изненади и сюрпризи, както и подаръци за редовните посетители на клуба. Вечерта ще е изцяло посветена на качествения хаус ритъм и ще съчетава добре познати елементи от станалите емблематичи за клуба партитата - Porno chic и Liqiud disco. Запазена марка на съботната вечер ще е и последният аромат на марката Versace - Bright Cristal.

Автор:
Петя Рачева
Публикация:
19.10.2006 г. 19:50
Етикети:
Посетено:
466
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/2888-ernan-kataneo-v-klub-yalta