Музика

Коледен празник в две вечери е подготвил Детският хор на БНР

Двете формации на Радиохора ще излязат на 18 и на 19 декември в Първо студио на Националното радио

Коледен празник в две вечери е подготвил Детският хор на БНР

Снимка: Ани Петрова, БНР

 

◊ СЪБИТИЕТО

Коледен празник в две вечери е подготвил Детският хор на БНР с главен диригент Венеция Караманова и диригент Теодора Димитрова. Младшата и старшата формация на световноизвестния Радиохор ще излязат в Първо студио на БНР на 18 и на 19 декември.

Концертът на младшата формация на Детския радиохор „Вятърът снежинки гони“ е на 18 декември, вторник, от 19.00 ч. в Първо студио на БНР. Младите хористи ще изпълнят зимни песни от български композитори под диригентството на главния диригент Венеция Караманова и диригента Теодора Димитрова. На пианото ще е Агнес Данкова.

Световноизвестните хористи от старшата формация на Детския радиохор излизат на сцената в Първо студио на БНР на 19 декември, сряда, от 19.00 ч.  Програмата на коледния им концерт включва произведения на Моцарт, Хендел, Офенбах, Адам, Андрю Лойд Уебър, Ангел Букорещлиев, Стефан Рибаров, Петър Бояджиев, Христо  Недялков и др. Главен диригент е Венеция Караманова, диригент е Теодора Димитрова, на пианото е Светлаха Ананиевска, а специално участие ще вземе сопраното Анета Тодорова.

• Билетите са продадени, но двата концерта ще се излъчват на живо в платформата за музика, изкуство и култура Бинар.

 

Автор:
БНР
Публикация:
18.12.2018 г. 11:53
Посетено:
850
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/28770-koleden-praznik-v-dve-vecheri-e-podgotvil-detskiyat-hor-na-bnr