Музика

Музиката на Камерен ансамбъл „Силуети" от Първо студио на БНР ще звучи в 13 държави по света

Коледният концерт ще е част от празничната програма на Еврорадио

Музиката на Камерен ансамбъл „Силуети" от Първо студио на БНР ще звучи в 13 държави по света

 

◊ СЪБИТИЕТО

Коледният концерт на Камерен ансамбъл „Силуети" в Първо студио на БНР ще е част от празничната програма на Еврорадио, която ще се излъчи на 16 декември 2018 г., неделя, от 18 радиостанции в 13 държави за слушателите в Европа, Австралия и Северна Америка. Всяка година БНР става част от музикалния празник на няколко континента с концерт на български изпълнители, който достига до милиони слушатели в цял свят. В Коледния ден на Еврорадио тази година ще звучат камерни формации.

Камерен ансамбъл „Силуети" са Калина Митева (цигулка), Габриела Калоянова (виолончело), Лилия Жекова (пиано) и Кристиян Калоянов (кларинет). Те ще изпълнят Клавирен квартет от Густав Малер, Интермецо из Квартет оп. 25 от Йоханес Брамс, както и светлата и радостна музика на Concerto grosso оп. 6 №8 „Коледно" от италианския бароков майстор Арканджело Корели в обработка на Кристиян Калоянов. В концерта ще прозвучат още Адажио от Алесандро Марчело от неговия Концерт за обой във версия за кларинет и пиано, както и виртуозната Пасакалия от Хендел-Халворсен за цигулка и виолончело – две наистина любими произведения за няколко поколения слушатели.

Българските слушатели могат да чуят концерта на Камерен ансамбъл „Силуети" на живо на 10 декември от 19:30 часа в Първо студио на БНР. Входът е свободен с покани, които ще бъдат на разположение в деня на концерта на информацията на Българското национално радио.

Автор:
БНР
Публикация:
10.12.2018 г. 12:45
Посетено:
1141
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/28697-muzikata-na-kameren-ansambal-silueti-ot-parvo-studio-na-bnr-shte-zvuchi-v-13-darzhavi-po-sveta