Музика

Холандецът Сандер Клайненберг

Горещо парти в Ялта клуб

Холандецът Сандер Клайненберг


◊ СЪБИТИЕТО

На 13 октомври 2006 г. специален гост зад пулта в легендарния Ялта клуб ще е холандският диджей и продуцент Сандер Клайненберг (Sander Kleinenberg).

След феноменалния Мартин Солвейг, който разгорещи до краен предел страстите на дансинга, и този петък скалата на емоциите в столичния Ялта клуб ще продължи да се покачва.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ГАСТРОЛА

Визитата на Сандер Клайненберг в България е първата по рода си, но с гарантирана доза качествена музика и неподражаемо присъствие. Клайненберг ще пристигне часове преди сета си, ще остане в нашата страна в рамките само на 24 часа, след което ще запише поредното си запомнящо се клубно участие в парижкия Redlight.

Името на Сандер Клайненберг днес е сред най-уважаваните в световната диджей гилдия. Сетовете на талантливия холандец от години озвучават най-горещите партита на планетата, а в списъка с имена, за които е миксирал, присъстват поп и r’n’b музиканти като Джъстин Тимбърлейк и Дестънис Чайлд.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ДИДЖЕЯ

Началото на музикалната си кариера Сандер започва едва на 15 години. Зад първите компилации на “младежа със слушалките” (прякор, който получава в ученическите си години) застават белгийският Superstition лейбъл и немският Wonka Beats. Светът научава за Сандер Клайненберг през 1996 г., когато излиза невероятния му S&S Project. Компилацията, подкрепена от Strictly Rhythm, завладява за кратко време световните денс сцени, а сингъла You Do Me Wrong се превръща в клубна сензация.

Истинската слава се стоварва върху гърба на Клайненберг след издаването на първия му микс от серията Four Seasons’ EP и култовите My Lexicon и Sacred. Композициите са включени в албумите Global Underground: Sasha Ibiza и Deep Dish: Moscow.

Клайненберг е носител на една от най-престижните награди Muzik Magazine Award за “Best Radio 1 Essential Mix” за 2001 година, а името му фигурира сред първите 10 челни позиции в класацията Топ 100 на световните DJ-и.


◊ НОВОТО

Ден след визитата на Сандер Клайненберг в България ще стартира новият сайт на Ялта клуб. Yaltaclub.com ще предложи на нет маниаците обширна информация за всички предстоящи и състояли се партита в клуба, специална секция „Диджеи” с биографии и новини на световни имена от клубната сцена, както и фотоархив от всички горещи партита, чиийто домакин е бил легендарният столичен клуб.
Автор:
Петя Рачева
Публикация:
11.10.2006 г. 16:57
Посетено:
370
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/2846-holandetsat-sander-klaynenberg