Музика

„Обичайните заподозрени" откриват „Кино „Култура"

Ново пространство за култура в София

„Обичайните заподозрени" откриват „Кино „Култура"

"Обичайните заподозрени". Фото Георги Палейков

 

◊ СЪБИТИЕТО

12 октомври 2018 | 20:00 ч.

Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени" поставят началото на програмата на едно от най-интересните нови пространства в София.

Гостуването им е специално подготвено за „Кино „КУЛТУРА" и е своеобразен музикален филмов проект на групата. Единствено в „Кино „КУЛТУРА" „Обичайните заподозрени" ще изпълнят песни и инструментални композиции от любими български автори.

Дизайнът на „Кино „КУЛТУРА" е своеобразен декор, разположен сред три основни екрана. Интериорът е изграден от различни кино референции и елементи, които го превръщат в едно от особено редките тематични места в града. Това внимание и любов към киното е закодирано още в име на мястото. Кино „КУЛТУРА" е едно от емблематичните стари кина в София. В миналото то се е намирало между ул. „Солунска" и ул. „Граф Игнатиев". Имало е два салона и филмова програма от цял свят. Било е сред знаковите софийски киносалони.

Отдавайки почит на вече несъществуващото кино, стремежът за настоящето „Кино „КУЛТУРА" ще бъде да се превърне в уютно и убежище в центъра на града.

Неговите мобилни пространствени решения ще позволяват разнообразен диапазон от кино, сценични и музикални събития. То ще е място за изкуство, добро прекарване и срещи с приятели.

 

Автор:
Демна Димитрова
Публикация:
10.10.2018 г. 12:28
Етикети:
музикаСтефан ВълдобревоткриванеСофия
ново пространство за култура
Обичайните заподозрени
Кино Култура
Посетено:
893
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/28344-obichaynite-zapodozreni-otkrivat-kino-kultura