Музика

Оперна гала с млади звезди от XVIII Майсторски клас на Райна Кабаиванска

Галаконцерти в София и Бургас

Оперна гала с млади звезди от XVIII Майсторски клас на Райна Кабаиванска

 

◊ СЪБИТИЕТО

Осемнадесетият международен майсторски клас на Райна Кабаиванска, организиран от Нов български университет, ще завърши по традиция с голям Галаконцерт в Софийската опера и балет на 29 септември от 19 часа. Втори Галаконцерт, по покана на Община Бургас, ще се състои в деня на музиката - 1 октомври от 19 ч. в залата на Бургаската опера.  

След прослушване на 59 кандидати от 21 страни Райна Кабаиванска избра 13 млади таланти (10 активни участници и трима курсисти), с които работи в продължение на три седмици за усъвършенстване на вокалната им техника и артистична интерпретация.

Александрина Михайлова, Йоана Кадийска, Мария Николова, Давиде Риу и Рейналдо Дроз са част от артистите в майсторския клас и имена, за които оперният свят тепърва ще изговори много суперлативи.

С такова изобилие от добри певци, под диригентството на Найден Тодоров и с оркестъра на Софийска опера и балет, Галаконцертът обещава да бъде голям музикален празник. В програмата са включени арии от „Сватбата на Фигаро“, „Любовен еликсир“, „Силата на съдбата“, „Самсон и Далила“, „Кармен“, „Дама пика“, „Бохеми“ и др., един героичен и два любовни дуета, както и големия квартет от IV действие на „Риголето“. На финала на Галаконцерта Райна Кабаиванска ще обяви лауреатите на стипендиите за обучение в Италия и България от своя дарителски фонд в Нов български университет. Традиционни партньори на фонда са Столична община, Фондация „Америка за България“ и Фантастико.

Автор: НБУ
28.09.2018 г. 19:43
Посетено: 916
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/28294-operna-gala-s-mladi-zvezdi-ot-xviii-maystorski-klas-na-rayna-kabaivanska