Музика

Френски цигански суинг с Para Hot Jazz и гости от Франция

3 октомври 2018, 18:30 часа, Студио 5

Френски цигански суинг с Para Hot Jazz и гости от Франция

 

◊ ПОКАНА

На 3 октомври в Студио 5 ще се се докоснем до чара на Френската Ривиера и Лазурния Бряг с двама от най-добрите музиканти на тамошната сцена. Директно от града на най-стария джаз фестивал в света – този в Ница – пристигат контрабасистът Софиан Ел Мабрук и тенор саксофонистът Жорис Малиа. В духа на колаборациите между Джанго Рейнхард с Колман Хокинс и Сидни Бешé, ще пресъздадем френския цигански джаз от годините на създаване на моста между американския джаз и френския джаз мануш. Para Hot Jazz и техните гости от Франция ще се качат на сцената около 19 часа. Вратите на клуба са отворени от 18.30.

Para Hot Jazz:
. Влади Михайлов – виола
. Димитър Благоев – китара
. Борислав Илиев – китара/тамбура

Гости:
. Joris Mallia – саксофон
. Sofian El Mabrouk – бас

Музикалният път на Sofian El Mabrouk започва, когато сяда зад пианото на 4 години. След като минава през почти всички инструменти, се фокусира върху баса, чувайки големия Jaco Pastorius. Mattew Garrison и Ray Brown. Стилът му на свирене е неминуемо повлиян от класиката и джаза, но това не го спира да търси нови хоризонти в хип хопа и електронната музика, заедно с триото си CheekyPony. През 2017-а година, заедно с авторския му проект Sofian El Mabrouk trio, подгрява концерта на John Pattitucci Guitar Quartet на сцената Forum Nice Nord.

Joris Mallia е френски джаз саксофонист. Завършва консерваторията в Ница, Франция през 2013 г. при Jean-Marc Baccarini и продължава да учи барабани при Jean Paul Cecarelli. Година по-късно е финалист със своя квартет на конкурса за млади изпълнители на престижния Nice Jazz Festival. По същото време записва албума на Pierre Marcus, Longue Attente, (награда за джаз албум на Лазурния Бряг 2014). През 2017 печели със своята група първо място на конкурса Jazz à Vannes. Свирил и записвал е с едни от най-добрите изпълнители във Франция, сред които Robert Persi, Jean-Marc Jaffet, Bernard Weidmann, Yoann Serra и др. Музицирал с едни от най-известните музиканти от френската ривиера, между които Robert Persi, Jean-Marc Jaffet, Yoann Serra, Joris Mallia се налага като един от най-креативните и търсени саксофонисти на Лазурния Бряг.

 

Сряда, 3 октомври
Para Hot Jazz
Studio 5 * music club
Вратите са отворени от 18.30 часа
Начало на живата музика – 19 часа.
Вход – 15 лв

Билети и резервации:
Местата са ограничени – направете резервация на тел: 0887 934 335 (след 14 ч.)! Билети се продават и в мрежата на Bilet.bg
ВНИМАНИЕ! Закупеният билет не Ви осигурява седящо място! Резервацията след закупен билет е напълно задължителна!

 

Ако сте почитатели на френската култура – не пропускайте да отбележите това събитие в календара си и да чуете едни от най-добрите френски изпълнители заедно с българските им колеги! Харесайте и страниците на организатора и музикантите – Partymusic.bg и Para Hot Jazz – за да научите повече за тях и културата, която представляват!

Автор:
Влади Михайлов
Публикация:
21.09.2018 г. 17:13
Посетено:
721
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/28260-frenski-tsiganski-suing-s-para-hot-jazz-i-gosti-ot-frantsiya