Музика

Концерт на "Whim ‘n Rhythm" - дамската акапелна група на Университета “Йейл”

10 юли 2018, 19:30 часа, Сити Марк Арт Център

Концерт на "Whim ‘n Rhythm" - дамската акапелна група на Университета “Йейл”

 

◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на "Whim ‘n Rhythm" - дамската акапелна група на Университета “Йейл” 
 
По покана на Клуба на българите, завършили Университета “Йейл” (Yale Club of Bulgaria), за първи път в България гостува един от акапелните ансамбли на университета - дамската формация Whim ‘n Rhythm („Приумица и ритъм“). Между 7 и 11 юли младите дами изнасят серия концерти в Перник и София. Кулминацията на тяхното посещение е концертът на 10 юли (вторник) в City Mark Art Center в София от 19:30 ч.
 
Whim ‘n Rhythm се формира чрез ежегоден подбор на 14 студентки-вокалистки от завършващия випуск на колежа на престижния университет „Йейл“ (Кънектикът, САЩ). Ансамбълът е създаден през 1981 г., по модела (и като конкуренция) на мъжкия ансамбъл “Whiffenpoofs” – първия колежански акапелен състав, както за „Йейл“, така и за Америка.
 
Тазгодишната програма на младите дами от Whim ‘n Rhythm включва пътувания до Япония, Италия, ЮАР, Тайланд, Нова Зеландия и няколко града в България. По време на посещението си в страната момичетата ще имат възможност да се запознаят с културата и природата на страната ни.
 
По време на концертите гостите ще имат възможност да се насладят на стилово разнообразие от джаз, спиричуъл, фолклорни, барбършоп и поп обработки, както и традиционни американски колежански песни.
 
Повече информация за ансамбъла можете да намерите на:  www.whimnrhythm.com.
Автор:
Сити Марк Арт Център
Публикация:
09.07.2018 г. 15:53
Посетено:
1154
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/28045-kontsert-na-whim-n-rhythm-damskata-akapelna-grupa-na-universiteta-yeyl