Музика

Концерт на хор "Алабреа"

Концерт на хор "Алабреа"

 

◊ ПОКАНА

Концерт на хор "Алабреа"

28 юни 2018, четвъртък, 19 часа,

Евангелска методистка епископална църква „Д-р Лонг“, ул. „Раковски“ 86, София

Вход с билети - 5 лв., на входа на залата

 

Програмата на концерта е съставена за предстоящите пет концерта, с които хорът ще участва в музикален фестивал във Франция през юли тази година, и включва разнообразни пиеси от различни стилове и епохи. 

Мисията на създателите на женски хор “Алабреа” е да развиват модерен български хор, който да бъде част от световното съвременно изкуство, носейки традициите на българското хорово пеене.

Диригент от създаването на хора през 2013 г. е Атанаска Попова.  

Още с първото си появяване на сцена „Алабреа“ печели Gold Prize на „Bridge Choir Festival“ в Будапеща. Следва престижният 36-и Международен майски хоров конкурс “Проф. Г. Димитров” във Варна през 2015 г., II награда в категория “Еднородни хорове” и награда за най-добър диригент за Атанаска Попова. През 2016 г. на Международния фестивал “Черноморски звуци” в Балчик хорът е с I награда в категория “Еднородни хорове”. Същата година идва и Grand Prix на „Liviu Borlan International Choral Competition“ в Бая Маре, Румъния. На международния фестивал Harmonie в Линденхолцхаузен, Германия, през 2017 хор „Алабреа“ участва в три категории и се завръща с II награда, два Сребърни и един Бронзов сертификат.

Хорът изнася и участва в много концерти в София, Пловдив, Пазарджик, Варна, Балчик, Свищов и др.

 

 

Автор:
Пресинформация
Публикация:
26.06.2018 г. 17:32
Етикети:
концертхормузика
Атанаска Попова
евангелска църква
Алабреа
Посетено:
944
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/28004-kontsert-na-hor-alabrea