Музика

Концерт-спектакълът „Ритмично букварче“ среща малчуганите с ударните инструменти на ХХ в.

2 юни 2018, 11.00 ч., Първо студио на Българското национално радио

Концерт-спектакълът „Ритмично букварче“ среща малчуганите с ударните инструменти на ХХ в.

 

◊ ПОКАНА

Концерт-спектакълът „Ритмичното букварче“ ще срещне малчуганите с ударните инструменти на ХХ в. на 2 юни, събота, от 11.00 ч. в Първо студио на Българското национално радио.

В началото на лятната ваканция последният концерт за сезона на образователната поредица „По следите на таланта“ на БНР е посветен на най-веселите, най-шумните и най-обичаните от децата музикални инструменти.

Блестящите музиканти от ударната група на Симфоничния оркестър на БНР и ученици от Национално музикално училище „Любомир Пипков“ са подготвили за децата и техните родители весела програма, с която ще разкажат как чрез удар всеки предмет може да се превърне в музикален инструмент и ще демонстрират безкрайните възможности на перкусиите. Водещата Елена Бозова ще поведе малчуганите в това атрактивно и вълнуващо „ударно“ пътешествие, в което всеки ще има възможност да се включи в създаването и преживяването на специално подбраната за него музика.

Концерт-спектакълът „Ритмично букварче“ е посветен на 90-годишнината от рождението на създателя на перкусионната школа в България проф. Добри Палиев, а заглавието е заимствано от неговия учебник „Метроритмичен буквар“. Режисьор и сценарист е Елза Лалева.

Входът е свободен за деца до 12-годишна възраст, а билети за възрастни на цена 10 лв. се продават в Рекламно-информационния център на БНР или с предварителна заявка на geshevska@bnr.bg.

 

Автор:
БНР
Публикация:
31.05.2018 г. 15:59
Посетено:
983
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/27853-kontsert-spektakalat-ritmichno-bukvarche-sreshta-malchuganite-s-udarnite-instrumenti-na-hh-v