Музика

“Кармен – история с рози” с музиката на „Кармен-сюита” от Бизе – Шчедрин

Концерт - приказка за малки и пораснали деца

“Кармен – история с рози” с музиката на „Кармен-сюита” от Бизе – Шчедрин

 

◊ ПОКАНА

"Кармен" за деца и родители, приказка-балет, емоции, танц и усмивки, представени от Quarto Quartet и Vaya Dance Studio.

Отново със своите нестандартни идеи за атрактивно и модерно представяне на класически програми, Кварто ще развълнуват публиката с брилянтни музикални изпълнения. Младите балерини със своята грация и красота ще потапят публиката във вълшебната атмосфера на приключенията в страната на приказните истории и фантазии.

Концерт за малки и пораснали деца, ценители на изкуството и лиричната музика. Подарете си емоция, красота и стил с историята за многоцветните рози. Освен червената роза - Кармен, разказ с музика и танц ще има за жълтата роза, оранжевата роза, бялата роза…, и въобще ще една цяла история - букет от рози.

Музикантите ще погалят ушите ви с нежни звуци от струнни инструменти, ще разтупкат сърцата ви в ритъм, ще се смрази душата ви при появата на Ледената царица и нейните зли слуги. Вълшебството на цветната феерия ще допълнят атрактивните млади балерини от Vaya Dance Studio. Приказния сюжет е във формата на омайни стихове с автор на текста Савелина Савова и хореограф Ваня Рошкова.

„Кармен – история с рози” – отново на сцената история за благородната сила на приятелството, за красотата на чистата душа, за вярата и надеждата, които побеждават и най-големите ни страхове и изкушения, за вечната борба между доброто и злото сред нас.

На финала всички ще сме уверени, че няма нищо по-ценно от това да си подаваме ръка и в най-безнадеждните мигове, защото любовта може всичко!

Quarto Quartet, балет Вая Денс и Софийската филхармония Ви очакват на 1 юни 2018 в Зала „България“ от 19.00 часа.

Автор:
Организаторите
Публикация:
22.05.2018 г. 21:16
Посетено:
1235
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/27791-karmen-istoriya-s-rozi-s-muzikata-na-karmen-syuita-ot-bize-shchedrin