Музика

Световноизвестният тромбонист Конрад Хъруиг ще свири с Биг Бенда на БНР

Концерт на 4 май от 19.30 ч. в Първо студио на Българското национално радио

Световноизвестният тромбонист Конрад Хъруиг ще свири с Биг Бенда на БНР

 

◊ СЪБИТИЕТО

Световноизвестният тромбонист Конрад Хъруиг ще свири с Биг бенда на Българското национално радио. Концертът ще е на 4 май от 19.30  ч. в Първо студио на БНР на ул. „Драган Цанков" 4.

Под диригентството на Антони Дончев музикантите ще представят произведения на гост-солиста в нови аранжименти.

„Хъруиг е най-великият джаз тромбонист в света", категоричен е Венцислав Благоев, оркестрант от Биг бенда.

За 30-годишната си кариера Конрад Хъруиг записва над 200 албума. Работи с известни музиканти като Джо Хендерсън, Хорас Сребърд, Маккой Тайнър, Джо Ловано, Кларк Тери, Бъди Рич, Франк Синатра, Майлс Дейвис, Куинси Джоунс и Оркестъра на Гил Евънс. 

Има четири номинации за Грами, три за Първи джаз тромбонист от джаз-критиците на DownBeat, а през 2017 и за "Тромбонист на годината" от Асоциацията на джаз-журналистите.

 *

Билети за концерта се продават в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" № 4), на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн в мрежата на ticketsbg.com и eventim.bg

Вход свободен за ученици от НМУ „Л. Пипков" и студенти от НМА „Проф. П. Владигеров", Департамент "Музика" към НБУ, Специалност „Музика" към СУ и АМТИИ - Пловдив, срещу ученическа или студентска карта!

 

Автор:
БНР
Публикация:
02.05.2018 г. 14:17
Посетено:
1151
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/27629-svetovnoizvestniyat-trombonist-konrad-haruig-shte-sviri-s-big-benda-na-bnr