Музика

Концерт на Балкан брас квинтет

27 април, 18:30 часа, Културно-информационен център на Република Македония в София

Концерт на Балкан брас квинтет

 

◊ ПОКАНА

Балкан брас квинтет гостува със свой концерт на Културно-информационния център на Република Македония в София, ул. „Оборище" 7 на 27 април (петък) от 18:30 часа.

Балкан брас квинтет е в състав: Стоянче Косовски – тромпет, Гоце Цоневски – тромпет, Александар Гошев – валдхорна, Явор Костов – тромбон и Баю Стаев – туба.

В програмата на концерта: композиции от Владимир Джамбазов, Томислав Зографски, Хендел, И. Албенис, Гершуин, Л. Бърнстейн, Бизе, Е. Мориконе и др.

Духовият квинтет е плод на сътрудничеството между музикантите от Република Македония и Република България и след техни съвместни изпълнения в различни състави и ансамбли в двете страни се стига до създаване на брас квинтет през 2017 година. Балкан брас квинтет изпълнява композиции подходящи за състава им, с което композициите от различни епохи и популярни жанрове се утвърждават, а също така се презентират и композициите от балкански композитори на концертите им в Република Македония, България и Сърбия. Със своя ансамбъл те допринасят за изграждане на отношенията и сътрудничеството с всички съседни балкански държави и за разширяване на познанията за творчеството на изтъкнати балкански композитори и културни ценности. 

 

Автор:
КИЦ на Р Македония
Публикация:
26.04.2018 г. 13:46
Етикети:
Софияконцерт
Културно-информационен център на Република Македония
Балкан брас квинтет
Посетено:
877
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/27579-kontsert-na-balkan-bras-kvintet