Музика

Огнена феерия в концерт на Радиосимфониците

9 март 2018 г., 19:30 часа, Зала „България“

◊ ПОКАНА

Огнена феерия ви очаква в концерта на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин.

Концертът ще започне с изпълнение на „Conga del Fuеgo Nuevo” от мексиканския композитор Артуро Маркес. Произведението е написано през 2005 година, но бързо става предпочитано от редица диригенти по света. В него намират отражение детските спомени на композитора от афро-кубинските ритми и мелодии. Стилът на Маркес се характеризира с вплитането на типични за Латинска Америка фолклорни мотиви в симфонични пиеси.

В програмата ще чуете и музика към балета „Fancy free“ от американския композитор, пианист и диригент Ленард Бърнстейн.

Финалът ще е Концерт за виолончело и духови инструменти от Фридрих Гулда в изпълнение на талантливия български виолончелист Александър Сомов.

Сомов е водач-солист на Филхармоничния оркестър и професор в Консерваторията в Страсбург. Той е чест гост на Лондонска филхармония, Лондонския симфоничен оркестър и Шотландския камерен оркестър. Гастролира в Европа, Япония и Китай. Има издадени компактдискове за музикалните компании Naxos и Gega New, както и много записи за архивните фондове на BBC Radio, БНР, радиата на Полша и Валенсия.

Заповядайте на 9 март 2018 г. в 19:30 часа в зала „България“!

* * *

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков“ №4), на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн в мрежата на ticketsbg.com

Вход свободен за ученици от НМУ „Л. Пипков“ и студенти от НМА „Проф. П. Владигеров“, Департамент „Музика“ към НБУ и Специалност „Музика“ към СУ срещу ученическа или студентска карта!

 

 

Автор: БНР
06.03.2018 г. 12:25
Посетено: 751
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/27243-ognena-feeriya-v-kontsert-na-radiosimfonitsite