Музика

Най-добрите млади фолклорни таланти ще огласят Първо студио на БНР в неделя, 4 март

Галаконцерт на ХVIII конкурс „Млади фолклорни таланти“ на предаването „Рано в неделя“ на програма „Хоризонт“

Най-добрите млади фолклорни таланти ще огласят Първо студио на БНР в неделя, 4 март

 

◊ ПОКАНА

Млади фолклорни таланти ще огласят на 4 март, неделя, емблематичното Първо студио на Българското национално радио, където от 14.00 до 16.00 ч. ще се проведе галаконцертът на ХVIII конкурс „Млади фолклорни таланти“ на предаването „Рано в неделя“ на програма „Хоризонт“.

Над 120 деца от цялата страна на възраст от 3 до 18 години ще пеят и свирят с виртуози от Оркестъра за народна музика на БНР. Специални гости ще бъдат гайдарският състав от Калофер, вокално-инструменталната детска група от Военния клуб на Благоевград и таланти от НУФИ „Филип Кутев“ – Котел.

Конкурсът „Млади фолклорни таланти“ се организира за осемнадесети път от екипа на предаването „Рано в неделя“ на програма „Хоризонт“. Той е основан от Олга Сагаева и Даниела Якова, а от 2011 г. водещи са Ива и Ева Валентинови, които освен „гласове“ на фолклорните предавания „Музикална шарения“ и „Двуглас“ на програма “Хоризонт“, са лауреати на първото издание на конкурса. Всяка неделна сутрин от 07:30 ч. до 08:00 ч. слушателите чуват три предложения, сред които избират един победител. Победителите от изданията през 2017 г. ще участват в гала концерта на 4 март в Първо студио на БНР, който ще бъде излъчван и на живо по програма „Хоризонт“ и по интернет радио „Бинар“.

Входът за зрители в Първо студио на БНР е свободен.

Автор: БНР
28.02.2018 г. 17:46
Посетено: 705
Етикети: фолкор, конкурс, концерт, Българско национално радио, БНР, Млади фолклорни таланти
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/27224-nay-dobrite-mladi-folklorni-talanti-shte-oglasyat-parvo-studio-na-bnr-v-nedelya-4-mart