Музика

„Класиците на българската сватбарска музика“ ще представи Оркестърът за народна музика на БНР

22 февруари, 19.30 ч., Първо студио на Българското национално радио

„Класиците на българската сватбарска музика“ ще представи Оркестърът за народна музика на БНР

 

◊ ПОКАНА

Музикален празник с много настроение подготвя Оркестърът за народна музика на Българското национално радио за големия си концерт в месеца на любовта. На 22 февруари, четвъртък, от 19.30 в Първо студио на БНР музикантите ще представят новото издание на един от най-успешните си проекти „Класиците на българската сватбарска музика”.

Солисти в концерта ще бъдат обичаните Нешко Нешев, Божидар Стрехин, Димитър Славов-Лоло и Илка Александрова. Под диригентството на Димитър Христов виртуозните изпълнители от оркестъра и талантливите солисти ще разкрият пъстрата палитра от емоции и традиции в българската сватбарска музика.

Сватбарската музика се заражда в България още преди Освобождението, но изживява истински разцвет през 80-те години на XX век. Тогава към сватбарската музика се насочват уникални музикални формации, от които израстват едни от най-впечатляващите български изпълнители като Иво Папазов-Ибряма, Петър Ралчев, Иван Милев, Орлин Памуков и много други.

В новия концерт от проекта „Класиците на българската сватбарска музика“ акордеонистът Нешко Нешев, кларинетистът Божидар Стрехин, китаристът Димитър Славов-Лоло и невероятната Илка Александрова ще разкрият на магията на българската сватбарска музика. Акцент в програмата ще са емблематичните образци на тракийския фолклор.

 

Билети в рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков“ 4), на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн в мрежата на ticketsbg.com и eventim.bg

 

Автор:
БНР
Публикация:
21.02.2018 г. 14:56
Етикети:
Нешко НешевДимитър ХристовОркестър за народна музикаконцертБългарско национално радиоБНР
Илка Александрова
Димитър Славов-Лоло
Божидар Стрехин
българска сватбарска музика
Посетено:
1435
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/27196-klasitsite-na-balgarskata-svatbarska-muzika-shte-predstavi-orkestarat-za-narodna-muzika-na-bnr