Музика

"Ангели и демони" - спектакъл за влюбени за Свети Валентин на Quarto Quartet

14 февруари 2018 г., 19.00 часа, Зала "България"

"Ангели и демони" - спектакъл за влюбени за Свети Валентин на Quarto Quartet

 

◊ ПОКАНА

"Ангели и демони"

Спектакълът за влюбени за Свети Валентин

на Quarto Quartet

14 февруари 2018 г. от 19.00 часа в зала "България",

с участието на аржентинския виртуоз на бандонеона Матиас Гонзалес

 

Денят е Свети Валентин, 14-ти февруари, когато Quarto Quartet Ви канят на танго спектакъл с пламеннa музика и участието на виртуозния Матиас Гонзалес от Буенос Айрес, Аржентина, познат на българската публика, като изключителен изпълнител на бандонеон с многобройни участия в най-големите световни танго оркестри, както и с известни камерни танго формации, Мария Мартинова, пианистката на световноизвестната танго формация Тангуарда, доказано талантлив концертиращ и солов изпълнител на пиано, вдъхновена от богатото музикално и артистично наследство от семейството си, ще акомпанира на сцената в Зала „България“.

Специални гости ще бъдат балет и танцьори от различни точки на света и LAOKOONTANGO – студио по аржентинско танго в България.

Ангели и демони, вдъхновение за разказвачи, писатели, художници и музиканти.

Астор Пиацола композира първото "Танго на Ангела" в края на 50-те години на миналия век, а в началото на 60-те следват още творби „танго на ангели“: - "Въвеждането на ангела" и "Смъртта на ангела", които вече са написани и за класически квинтет, както ще прозвучат в София. През 60-те години на миналия век той пише още танго "Milonga del Angél" и "Resurrección del Angél", както и дяволско танго "Tango del Angél", "Romance del Angél" и "Vayamos al Angél".

Въпреки че не е създадена като цялостна концептуална творба или сюита, силата на всяко парче показва връзката - "семпло" танго с уникалност и блестяща по същество музика. Вероятно това отразява духовния живот на Пиацола, който по-скоро е свързан с ангели, отколкото с демони, независимо, че заедно съществуват в истинския живот.

Тангото е танц, тангото е музика, тангото е изкуство - безкрайната любов към изкуството е това, което свързва изпълнителите на Quarto Quartet.

Представата на Астор Пиацола за музиката е да проследи времето и да премине границите. Всичко в света се трансформира, а ние сме част от цялото пътуване, с уважение към всички ангели и всички демони.

Неустоимият чар на тангото е завладял света, а композиции като La Cumprasita, Adios Nonino и Liber Tango са обиколили земното кълбо и са част от музикалния репертоар дори за кралски събития. По време на концерта в зала "България" на 14 февруари от 19.00 часа ви очаква специално аранжирана сцена, светлинни ефекти и качествен звук, за да почувствате магията на тангото, любовта и музиката.

Направете Вашия 14-ти февруари магичен и различен под звуците на тангото.

 

Билетите за спектакъла са на цени между 15 и 25 лева и ще ги откриете на касата на зала „България” и онлайн  http://ticketsbg.com/event.php?id=2630


Танго-спектакълът "Ангели и демони" на Quarto Quartet се осъществява със специалното съдействието на посолството на Република Аржентина в България.

 

На този линк ще намерите танго музика в изпълнение на Quarto Quartet https://www.youtube.com/results?search_query=quarto+tango

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
11.02.2018 г. 16:19
Посетено:
1017
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/27133-angeli-i-demoni-spektakal-za-vlyubeni-za-sveti-valentin-na-quarto-quartet