Музика

В "Студио 5" през януари

Акценти в програмата

В "Студио 5" през януари

 

◊ В "СТУДИО 5" ПРЕЗ ЯНУАРИ

Началото на 2018-та съвпада с инициирането на два нови проекта на клуб "Студио 5", промени в интериора на клуба и немалко музикални събития, в които на сцената ни публиката ще може да чуе изпълнения на Живко Петров, Хилда Казасян, Арнау Гарофе, Христо Йоцов, Антони Дончев, Веселин Веселинов-Еко, Димитър Семов и други.

"No kiddin` Jam" на 29 януари е първия от серията джемове, които ще се случват всеки последен понеделник от месеца, а на първото издание домакини ще бъдат Арнау Гарофе, Христо Йоцов и Михаил Иванов. Събитието ще има своите пасивни и активни участници - такива, които ще наблюдават в публиката и такива, които ще имат възможността да се качат на сцената и да получат лична, ударна доза кеф от раждащото се на момента изживяване.

Проект „Дебют" на клуб "Студио 5" ще е за формации от млади хора, занимаващи се с музика. „Дебют" има за цел да предизвика създаването или представянето на нови музикални групи, в които възрастта на участниците е между 16 и 30 години. 
Повече информация за проекта очаквайте съвсем скоро.

Новата година беше повод за промени в интериора на клуба, а официален вход на "Студио 5" вече е А4. Част от промените в предверието, backstage и залата за публика може да разгледате в албума на официалната ни страница във фейсбук.

Преместването на официалния ни вход от А3 на А4 беше направено заради мерките за безопасност, свързани с българското председателство на Съвета на Европейския съюз. В следващите шест месеца ще има периоди от дни и часове, в който достъпа до НДК и клуб "Студио 5" ще бъде ограничен, но това няма да повлияе съществено на артистичната ни програма.

 

◊ АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА

• „Acoustic Version" – 17 януари, 19 ч. - "Акустична Версия" навърши 33 години, през които винаги са се концентрирали върху своята авторска музика и именно тя ще бъде фокус на януарския им концерт в "Студио 5". На 17 януари ще имате удоволствието да чуете: Антони Дончев - пиано Христо Йоцов – барабани гост Борис Таслев – контрабас.

• "K Ross"- 18 януари, 18:30 ч. - авторската музика на K Ross, както и някои неочаквани класики!...  Участват:  Росен Кукошаров – вокал, Димитър Карамфилов – контрабас,  Милен Кукошаров – клавишни,  Васил Вутев – барабани.

• "Хилда Казасян – С усмивка за Ella Fitzgerald" - 19 януари от 19 и 22:30 ч. - Концертът е посветен на 100-годишнината от рождението на Ела Фицджералд. Ще чуете едни от най-известните теми от репертоара на легендата в изпълнение на Хилда Казасян, а с нея на сцената ще бъдат - Христо Йоцов, Живко Петров, Мишо Йосифов и Митко Карамфилов!

• „Jazztory - Джанго Райнхарт и Стефани Грапели" – 20 януари, 18:30ч . - 30-ото юбилейно издание на Jazztory ще бъде посветено на циганския джаз, наричан още "мануш джаз". Това е световно признат европейски джаз стил и неговият създател е считаният за един от най-великите музиканти на ХХ век, белгийският китарист от цигански произход, Джанго Райнхарт. Той и цигуларят Стефани Грапели, са най-влиятелните музиканти в това джаз направление, който повлияват дълбоко на много поколения музиканти след тях.

• JP3 - "Still Understandable" – 24 януари, 19 ч. - Ние, (Живко Петров, Веселин Веселинов-Еко и Димитър Семов, а.к.а. JP3) сме щастливи да бъдем вече 10 години заедно на тази сцена. Последвайте ни на нашата традиционна зимна обиколка из страната. София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Плевен, Велико Търново, Русе, Шумен, Варна и Добрич.

* * *

 

За повече информация: clubstudio5.com

Студио 5 – защото музиката има значение

Автор:
Студио 5
Публикация:
16.01.2018 г. 15:03
Посетено:
1189
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/26996-v-studio-5-prez-yanuari