Музика

"Духът на Европа" - Празничен новогодишен концерт

1 януари 2018, 18:00 часа, Зала 1 на Национален дворец на културата

"Духът на Европа" - Празничен новогодишен концерт

 

◊ „ДУХЪТ НА ЕВРОПА“ - ПРАЗНИЧЕН НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ В НДК

Превърналият се в традиция Празничен новогодишен концерт с участието на Фестивален симфоничен оркестър очаква своите почитатели на 1 януари 2018 г. от 18:00 часа в Зала 1 на НДК. Предстоящото му издание ще представи „Духът на Европа“ с произведения от европейски композитори от всички 28 държави-членки на ЕС.

С този концерт НДК отбелязва началото на годината, в която България ще председателства Съвета на ЕС.

За солист бе поканен един от най-обичаните, световно-признати български цигулари Светлин Русев – концертмайстор на престижния Оркестър на Романска Швейцария.

Диригент ще бъде Маестро Емил Табаков, който тази година навършва 70 години. Той е тясно свързан с историята на Новогодишния музикален фестивал в НДК - бил е дълги години негов музикален директор и диригент на Празничния новогодишен концерт. Маестро Табаков е сред най-утвърдените български диригенти, дирижирал е концерти на най-големите световни музикални сцени, бил е музикален директор и главен диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио, на Симфоничния оркестър „Билкент“ в Анкара, на Белградската филхармония, на Софийската и Русенската филхармонии. Осъществил е записи на повече от 250 симфонични и оперни произведения на компактдискове и е носител на множество професионални награди.

И тази година традиционният Новогодишен музикален концерт, организиран от НДК, залага на успешната съвкупност между високо качество на музикалната програма и известни имена на солисти и диригенти, които да я представят пред почитателите на класическата музика.

Билетите вече са в продажба на касите на Билетен център – НДК, както и онлайн. Цените са от 25, 35, 45, 55, 65 и 80 лв. Има и 20% намаление от всеки ценови пояс за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение.

Автор:
Организаторите
Публикация:
30.12.2017 г. 18:18
Етикети:
Фестивален симфоничен оркестърЕмил Табаковновогодишен концертПразничен концертНДК
Светлин Русев (цигулка)
европейски композитори
Духът на Европа
Посетено:
1674
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/26910-duhat-na-evropa-praznichen-novogodishen-kontsert