Музика

Солистите и балетът на Музикалния театър в Новогодишната програма на Националната телевизия

Солистите и балетът на Музикалния театър в Новогодишната програма на Националната телевизия

Част от репетицията в студиото на БНТ

 

Солистите и балетът на Музикалния театър ще блеснат със своите изпълнения в Новогодишната програма на Националната телевизия на 31 декември. Шестима от мъжете–солисти ще изпълнят крилатия марш-септет от „Веселата вдовица” на Франц Лехар. Балетът на първата ни оперета ще изпрати старата година с жизнерадостния канкан от оперетата „Орфей в ада” и с финалния танцов номер от култовия мюзикъл „Чикаго”. Зрителите ще могат да видят техните изпълнения в предаването на Георги Любенов на 31 декември.  

На 28 декември публиката ще може да се наслади на живо на изпълненията на солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър на Новогодишния оперетен бал в зала 1 на НДК. Там ще прозвучат празничните валсове и маршове на Щраус и Лехар, огненият чардаш на Калман, завладяващият канкан на Офенбах. На Новогодишния оперетен бал могат да дойдат и най-малките. На сцената ще излязат малчугани от детска балетна школа, за да изпълнят фрагмент от балета „Лешникотрошачката” на Чайковски.

Диригент на празничния концерт спектакъл е маестра Любка Биаджони, режисьор е проф. Светозар Донев.  https://www.facebook.com/

 

В 70-годишната история на Музикалния театър участието на солистите, хора и балета в празничната Новогодишна програма на единствената преди години телевизия в България е било традиция. В златния фонд на БНТ се пазят изпълненията на звездите на националната ни оперета на арии, дуети и балетни номера от най-обичаните оперети и мюзикъли, сред които „Царицата на чардаша” от Имре Калман, „Прилепът” на Щраус, „Време за любов” от Димитър Вълчев и много други.

Автор:
Музикален театър
Публикация:
28.12.2017 г. 15:25
Посетено:
1181
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/26909-solistite-i-baletat-na-muzikalniya-teatar-v-novogodishnata-programa-na-natsionalnata-televiziya