Музика

Савов и победителката в "Гласът на България" Стелияна Христова представят концерт с любими песни

Музикантите ще пеят в Двореца на културата и спорта в старата столица

Савов и победителката в "Гласът на България" Стелияна Христова представят концерт с любими песни

 

◊ ПОКАНА

Почитателите на хубавата музика ще имат възможността да прекарат няколко часа в компанията на певицата Стелияна Христова, по време на предстоящия концерт „Любими песни”. Великотърновският музикант Петко Савов ще акомпанира на Стелияна на 29 декември в новооткрития музикален клуб в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” във Велико Търново.

Музикантите обещават едно различно и емоционално прекарване на вечерта.

„Харесва ми да пея на сцената само с акомпанимент на пиано. Да споделям емоция и интимност с публиката без голям бенд и излишни ефекти”, споделя Стелияна Христова. И допълва, че за нея тези камерни концерти са голямо предизвикателство.

Любимката на публиката Стелияна Христова не се нуждае от представяне. Тя стана безапелационен победител в първият сезон на едно от най-гледаните музикални формати „Гласът на България”. Носител е на още десетки награди от наши и международни конкурси и фестивали, а  зад гърба си има вече стотици концертни изяви. Изпяла е и продължава да изпълнява много от най-хубавите песни, а след победата в „Гласът на България” реализира и студиен солов албум със собствени песни и хитове. В момента е преподавател по поп и джаз пеене в Музикалното училище в Плевен.

Петко Савов е добре познат в музикантските среди. Той се превърна в един от най-популярните музиканти в старата столица. Пише собствени песни, играе в музикалния театър в града и реализира клубни участия и турнета в цялата страна. Изпълнява еднакво добре и класическа и съвременна поп и рок музика. През годините е работил с Михаела Филева, Христина Ралева (от „Сладки Мечти”), певицата и пиано бар легенда Мирела Величкова и много други.

Понастоящем Савов преподава китара във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Савов и Стелияна работят съвместно вече 3 години и имат зад гърба си десетки съвместни изяви. Реализирали са клубни концерти и участия в повечето от най-популярните клубове във Велико Търново и региона и непрекъснато получават все нови и нови покани за гостуване. Музикантите вече потвърдиха, че ще продължат да работят заедно и през новата 2018 година.

Автор: SAVOV MUSIC
23.12.2017 г. 18:48
Посетено: 883
Етикети: Велико Търново, Стелияна Христова, Савов, концерт, гласът на България, steliyana
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/26903-savov-i-pobeditelkata-v-glasat-na-balgariya-steliyana-hristova-predstavyat-kontsert-s-lyubimi-pesni