Музика

Марги Горанова ще отпразнува рождения си ден с концерт

24 ноември 2017 г., 18.30 часа, Студио „Музика” на Концертен комплекс „България”

Марги Горанова ще отпразнува рождения си ден с концерт

 

◊ ПОКАНА

Естрадната певица Маргарита Горанова ще отбележи своята 70-годишнина с концерт.  Той ще се състои на 24 ноември 2017 г., петък, от 18.30 часа в Студио „Музика” на Концертен комплекс „България” – София, ул. ”Аксаков” № 1.

Първият си запис Маргарита Горанова реализира през 1972 г. Това е песента „Раздяла” по музика на Борис Карадимчев и текст на Петър Караангов. Песента е написана специално за нея, а записът е реализиран още докато Маргарита Горанова е студентка в Българската държавна консерватория (понастоящем НМА ”Проф. Панчо Владигеров”). Песента става мелодия на месец февруари за 1973 г. на класацията на Българската национална телевизия.

Солистка на един от емблематичните за тогавашния период оркестър „София” от 1976 г. до 1979 г. Множество концерти в страната и чужбина, както и награди от престижни фестивали. Има издадени четири дългосвирещи и десет малки плочи. Песните, които изпълнява се посрещат много добре от публиката, а песента „Песен за двама ни” по музика на Димитър Вълчев е част от музикалните емблеми на златния период на българската поп музика през XX век.

Маргарита Горанова става част от творческия екип на Народно читалище „П. К. Яворов-1920”, кв. „Гео Милев”, район „Слатина”, град София от 2010 г., където създава и ръководи като вокален педагог Естрадно студио, което по-късно, с разширяване на жанровото разнообразие, прераства в Музикално студио „Таланти” (клас по пеене), където обучава талантливи деца и млади хора. С решение на читалищното ръководство от 2013 г. поема като художествен ръководител създаването и утвърждаването на самодейната Музикална (Фолклорна) формация „Песен жива”.

Ваня Костова и синът й Боян Михайлов, Панайот Панайотов и Деян Неделчев ще поздравят рожденичката. В концерта ще участват и нейни ученици. Водещ на концерта е Александър Александров-Алекс, а входът е свободен.

 

Автор:
Таня Симеонова
Публикация:
22.11.2017 г. 18:02
Етикети:
концертрожден ден
Маргарита Горанова
Посетено:
837
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/26718-margi-goranova-shte-otpraznuva-rozhdeniya-si-den-s-kontsert