Музика

"Музика под небето на Париж" с Ginger Groove в Студио 5

Франкофоните на българската музикална сцена с концерт в София

"Музика под небето на Париж" с Ginger Groove в Студио 5


◊ ПОКАНА

Подарете на душата си една прекрасна възможност да се разходи до най-романтичния град. Насладете се на емблематични френски песни от миналия век до днес през първата неделя от ноември!

Les Champs-Élysées, Sous Le Ciel de Paris, Paris Sera Toujours Paris и неостаряващата La Vie en Rose са само част от песните на Едит Пиаф, Жо Дасен, Ив Монтан, Шарл Трене, Pink Martini и ZAZ, които ще чуете в изпълнение на франкофоните на българската музикална сцена - Ginger Groove - на пети ноември, от шест часа в Студио 5.

Ваши гидове в музикалното пътешествие ще бъдат:
• Боряна Йорданова (вокал)
• Борислав Илиев (китара)
• Влади Михайлов (контрабас)
• Стоил Иванов (барабани)

Поредицата концерти "Музика под небето на Париж" е посветена на музиката, съпътствала живота във френската столица от 30-те години на XX век до днес. Музикантите от Ginger Groove получават вдъхновение за нея след включването в репертоара им на няколко шансона, които са посрещнати с огромен интерес от публиката. Първият концерт е през 2013 година и за кратко време "Музика под небето на Париж" набира все повече почитатели, а музикантите си спечелват прозвището "франкофоните на българската музикална сцена". Групата има зад гърба си редица участия в музикални фестивали, концерти и редовно се изявява на софийската клубна сцена. За себе си тримата музиканти казват, че са пристрастени към джаза, вдъхновени от боса новата и изкушени от възможността да придават различно джаз звучене на музиката. Така пикантната комбинация от суинг, акустичен поп и модерна боса нова се превръща в запазена марка на Ginger Groove.

Вход: 10 лв.

Преди да закупите билет, резервирайте седящи места на тел. 0887 934 335 (от вторник до неделя след 14:00 ч.)

Повече за групата и музиката им - http://partymusic.bg/live-music/
За програмата на Studio 5: http://clubstudio5.com/events


Автор:
Влади Михайлов
Публикация:
24.10.2017 г. 17:48
Посетено:
962
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/26519-muzika-pod-nebeto-na-parizh-s-ginger-groove-v-studio-5