Музика

Концерт "45 години катедра "Музикален фолклор" с участието на Теодосий Спасов

30 октомври, 18 часа, Дом на културата „Борис Христов“ - Пловдив

Концерт "45 години катедра "Музикален фолклор" с участието на Теодосий Спасов


◊ ПОКАНА

На 30 октомври, понеделник, от 18 часа в Дома на културата „Борис Христов“ с голям тържествен концерт ще бъде отбелязана 45-годишнината на катедра „Музикален фолклор“ при АМТИИ - Пловдив.

В продължение на 45 години катедрата „Музикален фолклор“ е създала едни от най-утвърдените музиканти  -певци и инструменталисти, много от които са получили национално и международно признание и със своята музикална дейност са допринесли за запазването и развитието на българския фолклор.

В празничния концерт ще вземат участие Академичните фолклорни състави към АМТИИ - Академичен народен хор с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев и Академичен народен оркестър с диригент доц. д-р Владимир Владимиров и главен художествен ръководител проф. академик Милчо Василев. 

Специален гост-солист  на събитието ще бъде виртуозът на кавала Теодосий Спасов - възпитаник на академията и Доктор хонорис кауза на АМТИИ.

 

Автор:
АМТИИ - Пловдив
Публикация:
23.10.2017 г. 14:12
Етикети:
Теодосий СпасовконцертПловдивАМТИИ
45 години катедра Музикален фолклор
Посетено:
2083
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/26509-kontsert-45-godini-katedra-muzikalen-folklor-s-uchastieto-na-teodosiy-spasov