Музика

Етно-джаз в "Чайната"

“MAGIC VIEW” - 28 септември, 20.00 ч.

Етно-джаз в "Чайната"


ПОКАНА

Имаме удоволствието да ви представим оригиналния унгарско-български етно-джаз проект:

Роланд Хейдрих - китара, композиции
Николай Иванов - мултиинструменталист, композиции
Специален гост: Марина Великова - вокали, саксофон, фагот

Концертът ще се състои на 28 септември от 20.00 ч. в „Чай във фабриката“ на ул. „Георги Бенковски“ 11, София.

“MAGIC VIEW” е проект на двама музиканти, чийто творчески път се пресича на Унгарския фестивал „ЕXPANZIO” и в проектите на китариста Шандор Сабо - Роланд Хейдрих – китари, лууупс и композиции и Николай Иванов ОМ – клавишни, тамбура, вокал, композиции.

Музиката, която те творят заедно е сложен синтез от стилове с акцент върху вибрацията на отделния звук, гравитираща от близка до тишината енергия към „кресчендо”. От една страна и двамата артисти пропагандират естетиката на ЕСМ рекърдс и от друга - търсят своята личностна уникална експресивност, с която максимално да отведат слушателя в нови измерения. Музиката на “MAGIC VIEW” проектира нереализирани още филми и картини, директно отправяйки ги към съзнанието на слушателя.
Специален госта за концерта в Tea House е Марина Великова (фагот).

Роланд Хейдрих е унгарски китарист и композитор. Музиката и стила му са трудно определими, въпреки че наименованието "северен или фиорд джаз" може би добре отговаря на стилистиката му. Роланд е вдъхновен от най-разнообразни жанрове. Той свири предимно импровизирана музика. За последните няколко години основният му музикален инструмент е електрическата китара. Колаборира се с голям брой артисти от Европа и Унгария.

Николай Иванов ОМ – автор на музиката на над 50 филма, участник в многобройни интернационални проекти в Европа, Азия, Далечния Изток, Африка, Арабския свят. Свирил е на някои от най големите фестивали като Роскилде, Сигет, Феникс, Берлин джаз, Амерсфорт джаз, Краков джаз, Аман джаз и много други. Николай Иванов свири на клавишни, китари, тамбура и ситар, флейти и използва различни етно вокални стилове. Записва и наслагва фрази с лупери в реално време и така изгражда концертите си.

Марина Великова е музикант, чийто стил е силно повлиян и вдъхновен от естетиката на източните култури в резултат на дългогодишното и обучение по музика в Индия. Първоначално класически музикант, в този проект участва като фаготист, като придава на инструмента напълно неочаквано звучене.

 

 
Автор:
Организаторите
Публикация:
26.09.2017 г. 13:59
Етикети:
Николай Иванов ОМЧайнатаконцертМузика
Roland Heidrich
Марина Великова
етно джаз
Посетено:
688
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/26357-etno-dzhaz-v-chaynata