Музика

Дейвид Моралес пристига в България за финала на Nescafe Frappe Summer Tour

Топ диджеят ще миксира на 19 август в рамките на Alpha House Fest

Дейвид Моралес пристига в България за финала на Nescafe Frappe Summer Tour

◊ СЪБИТИЕТО

Тази седмица лятната фиеста NESCAFE FRAPPE SUMMER TOUR акостира във Варна. За финала на фрапиращия морски хаус маратон у нас пристига един от най-търсените DJ-и на планетата – Дейвид Моралес (David Morales). Моралес идва в България по покана на NESCAFE FRAPPE и клуб Ялта.

На 19 август, на емблематичната за морската ни столица ВТОРА БУНА, Дейвид Моралес ще зарадва родните почитатели на електронния саунд с виртуозните си енергични сетове. Участието на Моралес на родна сцена ще е в рамките на организирания за пръв път в морската ни столица ALPHA HOUSE FEST. В рамките на феста ще се изявят признати имена от световната и българска хаус сцена. Michael Simon (Майкъл Саймън), Ian Carey (Иън Кери), Syke`n`Sugarstarr (Сайк енд Шугарстар), Jerry Ropero (Джери Роперо), Denis The Menace (Денис дъ Менас) и Clubworxxx (Клубуъркс) са сред имената, които ще посетят Варна по покана на Алфа радио. От българска страна на феста ще вземат участие диджеите Silver, Dian, Evelin, Double D, Deep George, Juan и Max Joy.


◊ И ОЩЕ

Отново на 19 август, от 16.00 часа, в бар A`Lounge, ще се развихрят ледени фиести. Игри с награди, ВИП покани за партито на Дейвид Моралес, новият албум на Deep Zone Project „Ледено кафе”, превърнал се в запазена марка на лято 2006, са малка част от подаръците, които ще раздадат организаторите от NESCAFE FRAPPE. Водещ на следобедното парти ще е Дидо от Deep Zone Project.


◊ ЗА ДЕЙВИД МОРАЛЕС

Роденият в Бруклин Моралес е признат за един от най-значимите ремиксатори на всички времена. Авангардните му идеи в света на денс музиката го правят предпочитан от музиканти като Марая Кери, Мадона, Уитни Хюстън, Майкъл Джексън, Джанет Джексън, Тина Търнър, Тони Брекстън.

Дейвид Моралес е носител на Грами за Ремиксатор на годината за 1998 г. Номиниран е за Продуцент на годината за албума на Марая Кери “Fantasy” (1996) и за Ремиксатор на годината през 1997 и 1998 година.

През ноември 2004 година излиза първия студиен албум на Моралес, озаглавен “Сблъсък на два свята”. Парчето “How Would You Feel” оглавява класациите на Music Week Club, USA Billboard Club и Dance Radio в продължение на цели три седмици.

В професионалната си кариера топ диджеят е записал и няколко участия като водещ на телевизионни и радио предавания. От март тази година Моралес е лице на младежката анти спин кампанията, обхващаща 60 страни – „Youth AIDS 06 Campaign”. Участвал е в световната рекламна кампания на Iceberg джинс от зимата на 2000/2001 година, бил е специален DJ гост на модните седмици в Милано от 1998 и 1999 година. Престижните издания Vogue, GQ, L`Uomo, Wallpaper, Vibe му посвещават обширни журналистически материали. Дейвид Моралес е съсобственик на една от най-успешните продуцентски компании за денс музика, както и на световно признатия монреалски нощен денс клуб “Стерео”.


◊ ПОВЕЧЕ

Партито във Варна със специалното участие на Дейвид Моралес е финалът на музикалното лято на NESCAFE FRAPPE.

След гостуването на DJ-те Пипи и Ернан Катанео в столичния клуб Ялта, фрапиращият хаус саунд се пренесе на Черно море. Морската фиеста стартира на 29 юли в клуб “Мания” в Слънчев бряг, където лятното настроение на родните меломани разгорещи нюйоркската хаус легенда Виктор Калдерон. След него в клуб “Алкохол” в Лозенец гостува краля на мелодичния хаус Санди Ривера.

Автор:
Петя Рачева
Публикация:
15.08.2006 г. 14:56
Посетено:
626
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/2620-deyvid-morales-pristiga-v-balgariya-za-finala-na-nescafe-frappe-summer-tour