Музика

Международна лятна академия "България" 2017 в памет на Маестро Михаил Ангелов

12 млади пианисти от България и Полша ще работят с проф. Катаржина Попова-Зидрон (Полша) в СОК "Камчия"

Международна лятна академия "България" 2017 в памет на Маестро Михаил Ангелов


◊ СЪБИТИЕТО

От 27.08. до 03.09.2017 г. ще се проведе за втори път Международна лятна академия „България“ на българското Черноморие в чудесния комплекс СОК „Камчия“. В тазгодишното издание на академията ще се проведе майсторски клас по пиано със световноизвестната пианистка и педагожка проф. Катаржина Попова-Зидрон (Полша), председател на журито на Шопеновия конкурс за пианисти във Варшава, Полша през 2015 г. 

В програмата на академията беше включен и майсторски клас по оперно пеене с големия български диригент и педагог Маестро Михаил Ангелов, който почина на 18.07.2017 г. Това издание на академията се посвещава в памет на маестро Ангелов.

12 млади пианисти от България и Полша на възраст от 15 до 25 години са избрани за активни участници в майсторския клас. Те ще работят интензивно една седмица с именитата професорка, на роял от изключително висок клас – Yamaha C7. Заключителният концерт на майсторския клас и лятната академия ще се състои на 2 септември, където талантливите пианисти ще споделят своя талант и наученото от уроците с проф. Зидрон с публиката и гостите на СОК „Камчия“. Участниците, които са показали най-високо професионално ниво и изключително майсторство по време на академията, ще получат възможността да участват в концерти, организирани от Фондация „Консонанс“. 

Организатори на събитието са Фондация „Консонанс“ и Фондация „Пиано Екстраваганца“, с финансовата подкрепа на Полския културен институт в София. Партньор и домакин на лятната академия е отново Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“, който за втори път ще предостави своите прекрасни условия за работа и отдих. 

Автор:
Фондация "Консонанс"
Публикация:
22.08.2017 г. 13:49
Етикети:
майсторски класмузика
Фондация Пиано Екстраваганца
СОК Камчия
Михаил Ангелов
Фондация Консонанс
Международна лятна академия България
Катаржина Попова-Зидрон
Посетено:
1999
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/26196-mezhdunarodna-lyatna-akademiya-balgariya-2017-v-pamet-na-maestro-mihail-angelov