Музика

Петнадесет млади пианисти ще участват в майсторския клас на Людмил Ангелов тази година

Най-добре представилите се участници ще изнесат концерт на 22 юли в Камерна зала "България"

Петнадесет млади пианисти ще участват в майсторския клас на Людмил Ангелов тази година


◊ СЪБИТИЕТО

На 8 юли в Нов български университет, виртуозният пианист Людмил Ангелов избра петнадесет участници в своя осми клавирен майсторски клас. Сред тях присъстват изявени млади пианисти от България и Турция, студенти от Национална музикална академия в София, ученици от музикалните училища в страната, както и студенти от престижни академии във Великобритания и САЩ.

Майсторският клас „Големите пианисти-композитори” се провежда за осми път в Нов български университет и дава изключителната възможност на младите пианисти да се срещнат със световноизвестния български музикант. 

На 22 юли в Камерна зала „България“ почитателите на клавирното изкуство ще имат възможността да чуят изпълненията на най-добре представилите се участници в майсторския клас със специалното участие на Маестро Ангелов. Билети за музикалното събитие могат да бъдат закупени от касата на зала „България“. В края на концерта Маестро Ангелов ще връчи и стипендии на избрани участници, които ще имат възможност да участват в концерти в България и чужбина, както и да продължат обучението си с Людмил Ангелов в Нов български университет.

Людмил Ангелов е почетен професор на НБУ и един от най-добрите изпълнители на Шопен в света. Носител на множество престижни награди, Маестро Ангелов е член-кореспондент на Кралската академия на изящните изкуства в Толедо, Испания и артистичен директор на фестивала Пиано Екстраваганца в София.



Автор:
НБУ
Публикация:
13.07.2017 г. 16:38
Посетено:
1245
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/26083-petnadeset-mladi-pianisti-shte-uchastvat-v-maystorskiya-klas-na-lyudmil-angelov-tazi-godina