Музика

Tatsuru Arai (Япония) + Trohi в Чешкия център

Нови технологии, ъндърграунд и още нещо...

Tatsuru Arai (Япония) + Trohi в Чешкия център


◊ СЪБИТИЕТО

Alarma Punk Jazz & Amek
представят

Tatsuru Arai (Япония) + Trohi


12 юли 2017 (сряда) – 20:30 ч. –
Чешки център, София, ул. „Г. С. Раковски“ 100


Радио фестивалът „Аларма Пънк Джаз“ и Amek отново обединяват сили. На 12 юли специален гост ни е Тацуру Араи от Япония. Завършил композиция в Токио и Берлин, той търси връзката между класическата музика и новите технологии.

В София ще чуем "Arkhitek-ton". Произведението е създадено по алгоритмичната система "Hyper Serial Music", с която Тацуру Араи свързва класическата додекафонична музика на Шьонберг и сериализма на Булез със съвременния музикален и технологичен език.

Софийският ъндърграунд пък ще бъде представен от дуото trohi (Петър Пармаков и Йоана Робова + Любомир Драганов / VJ Vijdai). Те обичат котки, които чупят MIDI-контролери, деформирани бас китари и стари руски синтезатори. Когато смесят всичко това в едно, се получава музика, събрала в себе си поколения аудио експерименти.


*
Денят е 12 юли (сряда). Вратите отварят в 20:30 ч., началото е точно в 21:00 ч. Входът е 10 лв. на място, а билети от 7 лв (лимитирана серия за ценители) ви очакват в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна (до изчерпване на количеството от 30 броя).

Автор:
Организаторите
Публикация:
10.07.2017 г. 16:49
Етикети:
Нови технологииTrohi
ъндърграунд
Тацуру Араи
Tatsuru Arai
Alarma Punk Jazz & Amek
Посетено:
940
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/26074-tatsuru-arai-yaponiya-trohi-v-cheshkiya-tsentar