Музика

Мангова, Бровцин, Бузлов – трима световни виртуози в един камерен концерт!

"Виртуозно" - 4 юни, 19 часа, Зала "България"

Мангова, Бровцин, Бузлов – трима световни виртуози в един камерен концерт!

 

◊ ПОКАНА ЗА КОНЦЕРТ

На 4 юни ни очаква един необикновен концерт – три имена от световната сцена ще се срещнат в зала „България“ за една камерна програма с произведения от велики композитори със заглавие "Виртуозно" и в рамките на МФ "Софийски музикални седмици".

Пламена Мангова – пиано, Борис Бровцин – цигулка и Александър Бузлов – виолончело, с участието на Павел Златаров – цигулка, и Милена Златарова – виола ще имаме привилегията да чуем в:

. Хайдн – Клавирно трио №39 в сол мажор - „Циганско“
. Брамс – Клавирно трио №2 оп. 87 в до мажор
. Барток – Клавирен квинтет

Пламена Мангова не се нуждае от представяне. От години тя е име-референция в пианистичния свят на Европа и не само. Възпитаничка на Дмитрий Башкиров и носител на втора награда от конкурса „Кралица Елизабет“, днес тя работи с диригенти като сър Колин Дейвис, Мюнг Вун Чунг, сър Ендрю Дейвис, Еманюел Кривин, Максим Венгеров, Емил Табаков, Дмитри Юровски, Жан-Жак Канторов, Жан-Клод Казадесю, Жан-Бернар Помие и Франсоа-Завие Рот и най-големите световни оркестри.

Борис Бровцин завършва Гилдхол скул при Дейвид Такено с абсолютен златен медал. Следват лауреатства и първи места в големите конкурси за цигулари и бляскава кариера като солиращ и камерен изпълнител, неизменно будещ възторг по големите сцени под  палката на най-прочутите съвременни диригенти или в камерните зали.

Александър Бузлов е сред най-интригуващите съвременни имена на виолончелото. На 14-годишна възраст е поканен да свири на 70-годишнината на Ростропович. Преминава майсторски класове при Ростропович, Шафран, Шаховска, Финке, Гринхаус и др. Двукратен лауреат на конкурса Чайковски и носител на множество награди на публиката, харизматичен и завладяващ!


Не пропускайте възможността да направите неделната вечер незабравима! 

Автор:
Софийска филхармония
Публикация:
02.06.2017 г. 17:12
Посетено:
1201
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/25857-mangova-brovtsin-buzlov-trima-svetovni-virtuozi-v-edin-kameren-kontsert