Музика

Мегаконцерт на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство на 24 май

На сцената пред Общината в Пловдив ще се представят всички ансамбли и солисти на АМТИИ

Мегаконцерт на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство на 24 май


◊ СЪБИТИЕТО

Концертен маратон ще изнесе Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в празничния следобед на 24 май в центъра на Пловдив.

В мегасъбитието под наслов „Творим изкуство за хората и хора за изкуството“ на сцената пред Общината ще се представят всички ансамбли и солисти на АМТИИ, ще прозвучат изпълнения на класическа музика, поп, рок и джаз, инструментален, песенен и танцов фолклор.

Спазвайки традицията, началото на концерта ще дадат гайдари в народни носии. Шествието им ще започне в 15.30 от Стария град и ще премине по главната улица, огласяйки Пловдив с любими фолклорни мелодии.

Точно в 16 часа на сцената до фонтана начало на събитието ще даде ректорът на Академията проф. академик Милчо Василев.

В концерта на АМТИИ, посветен на  Деня на българската писменост и култура и „Пловдив 2019“, пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на Академичния смесен хор „Гаудеамус“, Китарен и тромпетен ансамбъл, квартет „Интро“, студенти от специалност „Поп и джаз пеене“, Академичен народен хор, Академичен народен оркестър и Академичен народен ансамбъл. В пространството около фонтана студенти от специалността „Дизайн на облеклото“ ще дефилират в модно ревю с тоалети, представящи класически и нови тенденции в модата.

Уникалният по своя характер маратон на изкуствата се превръща в традиционен за висшето учебно заведение и пловдивската общественост. С това събитие, реализирано съвместно с Община Пловдив, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство засвидетелства навръх празника на българската култура и писменост почит към гражданите на Пловдив и защитава мисията си на институция-творец на стойностното изкуство.

 


Автор:
АМТИИ - Пловдив
Публикация:
21.05.2017 г. 12:37
Етикети:
Посетено:
1166
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/25787-megakontsert-na-akademiyata-za-muzikalno-tantsovo-i-izobrazitelno-izkustvo-na-24-may