Музика

Funkallero преподава "Теория на фънка" в Първо студио на БНР

Група Funkallero ще представи част от пиесите от предстоящия си албум на 16 май от 19:30 часа

Funkallero преподава "Теория на фънка" в Първо студио на БНР


◊ СЪБИТИЕТО

Едни от нашите най-добри джаз артисти - група Funkallero, ще представи част от пиесите от предстоящия си албум на 16 май от 19:30 часа в Първо студио на БНР.

Събрана от пианиста и композитор Васил Спасов през 2011 година, групата включва ярки музиканти като Димитър Льолев - алт саксофон, Радослав Славчев - баскитара, китариста Мирослав Иванов и пулсиращото сърце на бандата - барабаниста Жоро Марков. Хора, които искрено обичат музиката и предават това усещане на публиката.

Във вторник, 16 май, в Първо студио на БНР, освен пиесите от новия албум, Funkallero ще изпълнят и част от парчетата от  предишния си - дебютен албум. След издаването му през 2015 г. Светослав Иванов написа рецензия, която го характеризира изключително добре: "Музика за идеалните сутрини, когато човек посреща новия ден с очакване за най-доброто, което ще  му се случи, с ведро настроение, с тръпката на неизвестното – това, което ще ни поднесе животът и много ще ни трогне. Интересните дни, в които ни се случват много вълнуващи неща – обсъждаме ги и споделяме. Вечерите, когато спокойно отмаряме и размишляваме върху случилото се. Нощите, които завършват с целувка за лека нощ и денят отзвучава в очакване на следващия хубав ден... Всеки миг от нашето ежедневие е в музиката от дебютния едноименен албум на Funkallero.“

В очакване на предстоящия концерт в  Първо студио на БНР, ето още малко информация за Funkallero:

Името на състава е заимствано от едноименната композиция Бил Евънс и е знак на почит към наследството му. Funkallero обединява музиканти от различни орбити, но с еднакъв вкус към музиката. Или както казва Васил Спасов: „Всеки един от групата си носи собствения глас..." Те се изявяват успешно на родните клубни сцени и на различни фестивали като BrazzObrazie, Spirit of Burgas, Джаз фестивала във Варна и A to Jazz фестивал (2016).

След завръщането си от САЩ, Васил Спасов участва в редица успешни проекти. Емблематична е работата му с Милица Гладнишка, „Романено Проджект“, „Михаил Йосифов секстет“, както и с проектите, в които е аранжор на Биг Бенда на БНР и оркестъра на радио Класик ФМ. Спасов е автор също на театрална и филмова музика.

В центъра на джаз състава е яркото присъствие на уникалния бас китарист Радослав Славчев, познат на публиката от група “Хай-Тайм”. Железният барабанист Георги Марков, член на Brass Association Combo и Dani Milev Band. Групата включва още двама таланти на българската джаз сцена – саксофонистът Димитър Льолев, който завършва джаз и композиция в Холандия и известният китарист Миро Иванов, завърнал се неотдавна от Обединеното кралство.


Билети на касата на Рекламно-информационен център на БНР, бул. "Драган Цанков" №4, в мрежата на eventim.bg и ticketsbg.com

 
Автор: БНР
14.05.2017 г. 17:55
Посетено: 488
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/25702-funkallero-prepodava-teoriya-na-fanka-v-parvo-studio-na-bnr