Музика

Камерни бисери в Софийска филхармония

Предстоящите концерти в Камерна зала „България“ обещават прекрасни майски вечери!

Камерни бисери в Софийска филхармония

 

◊ ПОКАНА

Предстоящите концерти в Камерна зала „България“ обещават прекрасни майски вечери!

На 14 май в рамките на МФ „Софийски музикални седмици“ с концерта „Арфата – извор на вдъхновение, IV, Иберия“ можете да се насладите на концерта-спектакъл на майсторския клас на прочутата наша арфистка Сузана Клинчарова. В него ще чуете не само талантливите участници от курса, но и видни наши преподаватели по арфа. И не само...

На 15 май брилянтни творби от Паганини, Сарасате и Виенявски, ще прозвучат в емоционалното изпълнение на проф. Ангел Станков, цигулка и Ивелина Казанджиева, пиано.

На 16 и 17 май духът на Бетовен ще властва в Камерна зала „България“ с камерното инструментално и вокално творчество на гениалния композитор.

На 16 май в поредния концерт от концертен цикъл „Епохи“, в изпълнение на Жанета Стегарева, сопран; Ивайло Донков, тенор; Георги Димитров, баритон; Славе Динев, виолончело и Галина Апостолова, пиано ще чуем концертни арии, песни, 32 вариации за пиано, Соната за пиано и виолончело № 3.

На 17 май концертът „Несломимият дух“ ще ни срещне с Верустиния Щур-Овчинникова, цигулка; Иван Лалев, виолончело; Иля Овчинников, пиано, и Сава Димитров, кларинет. Ще чуем неповторимите Трио за кларинет, виолончело и пиано в си бемол мажор, oр.11, Соната за цигулка и пиано №7 в до минор, op.30 №2 и Трио за цигулка, виолончело и пиано ре мажор, op.70 No.1.

Камерна зала „България“ – залата, където камерната музика е в своя дом!

Билети на касата в залата и в мрежата на Ивентим.

 

Автор:
Софийска филхармония
Публикация:
12.05.2017 г. 11:57
Посетено:
1202
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/25690-kamerni-biseri-v-sofiyska-filharmoniya