Музика

Концерт в Национален музей "Земята и хората"

XXV Юбилеен международен конкурс “Музиката и Земята”

Концерт в Национален музей "Земята и хората"


◊ ПОКАНА

На 25 април 2017 (вторник), от 18:00 часа в зала „Гигантски кристали“ на Национален музей „Земята и хората“, ще се състои

Концерт на проф. Лидия Ошавкова (флейта), проф. Ганка Неделчева (пиано), Атанас Кръстев (виолончело), с участието на проф. Жени Захариева

В програмата: Бетовен, Шуберт, Дебюси, Бах

 
Проф. Лидия Ошавкова преподава флейта в НМА “П. Владигеров” и в Консерваторията на Северна Гърция в Солун. Води майсторски класове и семинари в България, Германия, Холандия, Италия, Гърция, Швейцария, Франция и в Корея.

Дългогодишен първи флейтист на Софийската филхармония, на Симфоничния оркестър на Летните курсове в Академия “Киджана” в Сиена, Италия и на Фестивалния оркестър при НДК. В концертната си дейност работи с български и чуждестранни оркестри, с всички големи български диригенти (Ю. Темирканов, И. Маркевич, Кл. П. Флор), в Париж, Лондон, Ню Йорк, Вашингтон, Сан-Франциско, Лос Анжелис, Чикаго, Токио, Сеул, Сингапур, Рим, Берлин, Прага.

Участва като солист, под диригентсвото на сър Джон Причард, Ш. Цуцуми, М. Ойкава, Марио Мериго в страната и чужбина, на редица международни фестивали в България, Италия, Франция, Япония.

С основания от нея “Нов камерен ансамбъл” изнася много концерти. През последните шест години - постоянен солист на “Лейди’с Чеймбър Оркестра” в Германия, България и Люксембург.


Автор:
Национален музей "Земята и хората"
Публикация:
24.04.2017 г. 11:11
Посетено:
1339
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/25543-kontsert-v-natsionalen-muzey-zemyata-i-horata